Για ελληνική στάση πληρωμών μιλάει και ο διοικητής της Τράπεζας της Αυστρίας!

Ο διοικητής της αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, με δηλώσεις του εμφανίστηκε να μην αποκλείει κατηγορηματικά τουλάχιστον μια προσωρινή στάση πληρωμών στην Ελλάδα!
Δύο εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, ο κ. Νοβότνι, σε…..
δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, που αναμετάδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ανέφερε πως “υπάρχουν μερικές προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μια πολύ βραχυπρόθεσμη μερική στάση πληρωμών και οι οποίες δεν θα είχαν πραγματικά σημαντικές, αρνητικές συνέπειες”. Σύμφωνα με το διοικητή της ΑΚΤ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, υπάρχουν πολλές δυνατότητες -από μια ξεκάθαρη στάση πληρωμών μέχρι μια μερική στάση πληρωμών- και αυτό πρέπει να συζητηθεί σοβαρά.

Όπως σημειώνουν παρατηρητές στη Βιέννη, με αυτές τις δηλώσεις του ο κ. Νοβότνι εμφανίζεται να παρεκκλίνει από την πάγια γραμμή της ΕΚΤ ότι μια στάση πληρωμών πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο και ως εκ τούτου παραμένει ασαφές αν ο διοικητής της ΑΚΤ βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ζαν Κλοντ Τρισέ ή σηματοδοτεί μια αλλαγή πλεύσης της Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Νοβότνι, αντιλαμβανόμενος προφανώς τη σύγχυση που προκάλεσε με τη δήλωσή του, έπσευσε, μέσω του εκπροσώπου του, να δηλώσει λίγο αργότερα ότι «βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τη θέση του Ζαν Κλοντ Τρισέ και της ΕΚΤ».

Με απλά λόγια ο κάθε ένας λέει “το μακρύ του και το κοντό του” και ουδείς από την Ελλάδα αντιδρά…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *