Υιοθεσίες απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υιοθεσία απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια άφησε για πρώτη φορά ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, σήμερα, Τρίτη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη.
Σύμφωνα με τον….
υπουργό Υγείας, έχει συσταθεί επιτροπή στο υπουργείο Υγείας που μελετάει το ενδεχόμενο υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες. Επίσης ενισχύεται με επιπλέον μέλη και η υφιστάμενη επιτροπή, η οποία είχε συσταθεί για τα θέματα υιοθεσίας επί υπουργίας του κ. Ν. Δένδια στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η νέα επιτροπή θα καταθέσει σύντομα τις προτάσεις της ώστε να επιταχυνθούν στο μέλλον συνολικά οι διαδικασίες που απαιτούνται για τις υιοθεσίες παιδιών από ζευγάρια, ενώ για πρώτη φορά θα εξεταστεί να αναγνωριστεί το σχετικό δικαίωμα και στους ομοφυλόφιλους.
Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, με την αναθεώρηση του πλαισίου των υιοθεσιών, καταβάλλεται προσπάθεια να «χτυπηθεί» και το εμπόριο βρεφών και τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά και δεν μπορούν να το κάνουν στη χώρα μας, να σταματήσουν να καταφεύγουν σε τρίτες χώρες και παράνομες ενέργειες.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως το θέμα είναι νομοθετικά λυμένο και πρόσθεσε ότι απλά υπάρχουν κάποιες αγκυλώσεις στην αρμόδια επιτροπή. Κατέληξε όμως λέγοντας ότι δεν έχουν μπει προϋποθέσεις και όρια στις προτάσεις που θα κατατεθούν.
Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες να αναλαμβάνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά ή παιδιά που βρίσκονται στο όριο παραβατικής συμπεριφοράς για να μην κλείνονται σε ιδρύματα.
Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς, μόνο μερικές απορίες έχουμε για την γονική μέριμνα που θέλει να προσφέρει το υπουργείο Υγείας στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια:
Κύριε υπουργέ, (εσύ που όλο παραιτείσαι και όλο στη θέση σου βρίσκεσαι) έχουν εξαντληθεί οι υιοθεσίες σε ετερόφυλα ζευγάρια;
Μπορείτε κύριε υπουργέ να μας πείτε τον αριθμό των ετερόφυλων ζευγαριών της χώρας μας που θέλουν να υιοθετήσουν αλλά δεν μπορούν λόγω του υφιστάμενου νόμου (που ουσιαστικά είναι νόμος αγοράς ανθρώπων);
Μπορείτε κύριε υπουργέ, να μας πείτε γιατί δεν έχετε την ίδια μέριμνα και για τα ετερόφυλα ζευγάρια που λαχταρούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους ένα παιδί και να του προσφέρουν την αγάπη τους μέσα σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον;
Μπορείτε κύριε υπουργέ να αποδείξετε ότι δεν είστε ρατσιστής και δεν φέρεστε κατά των ετερόφυλων ζευγαριών;
Αν δεν απαντήσετε (σοβαρά και όχι με γελοιότητες ή υπεκφυγές όπως συνηθίζετε εσείς οι πολιτικοί) σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε για μία ακόμη φορά θα αποδείξετε πως το μέτρο της πολιτικής ζωής σας δεν είναι το “φύσιν”, αλλά το “παρά φύσιν”…

Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *