«Δαγκάνες» επιστρατεύει ο δήμος για την παράνομη στάθμευση

Τη μέθοδο της «δαγκάνας» επιστρατεύει η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης στη «μάχη» που έχει κηρύξει κατά της….
παράνομης στάθμευσης, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε σημεία που δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των πεζών.

Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του δήμου αναμένεται να παραλάβει είκοσι δαγκάνες μπλοκαρίσματος τροχών, μικρές και μεγάλες, για κάθε τύπο αυτοκινήτου, οι οποίες θα τοποθετούνται στη ρόδα του παράνομα σταθμευμένου οχήματος.

Με τον τρόπο αυτό θα «μπλοκάρεται» το Ι.Χ. και ο οδηγός θα αναγκάζεται να καλεί τη δημοτική αστυνομία, να δίνει τα στοιχεία του, να παίρνει την κλήση και στη συνέχεια να απαλλάσσεται από τη δαγκάνα.

Οι δαγκάνες αυτή τη στιγμή έχουν «κολλήσει» στο τελωνείο του Πειραιά, λόγω της απεργίας των τελωνειακών, ωστόσο μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να τεθούν στη διάθεση των ανδρών της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, οι δαγκάνες θα χρησιμοποιούνται για όσους αφαιρούν εσκεμμένα τις πινακίδες από τα οχήματα τους, ώστε να παρκάρουν σε όποιο μέρος θελήσουν και η δημοτική αστυνομία να μην μπορεί να κόψει κλήση.

Επιπλέον, θα «μπλοκάρονται» και οχήματα τα οποία παρκάρουν πάνω σε ράμπες αναπήρων, σε ποδηλατοδιαδρόμους, σε πάρκα και πλατείες και σε σημεία που εμποδίζουν την κίνηση των πεζών.
Σύμφωνα με τις μελέτες, ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των οδηγών στη Θεσσαλονίκη δεν πληρώνουν για πάρκινγκ με αποτέλεσμα να αφήνει το Ι.Χ. αυτοκίνητο σε όποιο σημείο επιθυμεί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *