Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, Ανάπτυξη.. στη χώρα των γέρων και των φτωχών

Ενώ η κυβέρνηση αναλώνεται στην προεκλογική επιτυχία της «ανακάλυψης» της Χρυσής Αυγής και στο show της…

καθολικής επικοινωνιακής εκμετάλλευσης, η πραγματική αγορά αυτή της βιοπάλης, του μόχθου και του υψηλού ρίσκου, βιώνει τη δική της τραγική στιγμή.

Όλα τα μηνύματα είναι αρνητικά. Οι αριθμοί διαψεύδουν τους επικίνδυνους λαϊκιστές που στήνουν την καριέρα τους στην καθυστερημένη εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη και αυτό μένει να δικαστεί..

Η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτη. Οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, μιλούν για ανεργία 34% για το 2016! Πολύ κοντά το 2016 στο 2021, όπου ο κ. Σαμαράς έχει υποσχεθεί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση μεγάλη φιέστα Ανάπτυξης..
Σημειωτέο ακόμη πως το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την ΕΛΣΤΑΤ, είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30 χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου!
Η φτώχεια αγγίζει σε απόλυτους αριθμούς το 30% του πληθυσμού μας.
Και συνεχίζουμε..
Οι ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές ξεπερνούν τα 500 εκ. ευρώ το 1ο εξάμηνο του 2013.
Εκατοντάδες χιλιάδες τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αντίστοιχες συνέπειες σε υπερπαραγωγή ανέργων, αστέγων και αυτοκτονούντων.
Χιλιάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους λόγω διακοπής βασικών υπηρεσιών και επιδομάτων επιβίωσης.

Οι μεγάλες εταιρίες φεύγουν η μία μετά την άλλη στο εξωτερικό, γυρίζοντας την πλάτη στο «θεωρητικό» κάλεσμα για επενδύσεις του κ. Σαμαρά.
– Τι να επενδύσει κάποιος σε μία χώρα που κυνηγά με λύσσα την επιχειρηματικότητα και ποινικοποιεί τη μη φοροδοτική ικανότητα; Για φόρους και χαράτσια δίχως μέτρο και ανταποδοτικότητα;
– Ποιος θα επενδύσει σε ένα κράτος που βλέπει την επιχείρηση ως άντρο ανομίας και όχι ως πηγή εργασίας και πλούτου;
– Ποιος θα επενδύσει σε ένα περιβάλλον όπου η ανάπτυξη περνά μέσα από τράπεζες μηδενικής ρευστότητας, παρά το γεγονός ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους και άρα σωτηρία τους, εγγράφηκε στο κατά κεφαλήν χρέος των Ελλήνων πολιτών;
– Ποιος θα επενδύσει σε μία χώρα όπου το οικονομικό επιτελείο κάθε εβδομάδα επινοεί ένα νέο ποινικό μέτρο, επιβραβεύοντας την αποτυχία του προηγούμενου;

Τρανό παράδειγμα η παταγώδης αποτυχία του μέτρου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών και παρά τις απειλές για κατασχέσεις και φυλακίσεις των ανήμπορων οικογενειαρχών.
Τα νούμερα και εδώ καταλυτικά. Τα έσοδα των ταμείων σε σχέση με πέρυσι που δεν ίσχυε αυτή η νέα λαμπερή ρύθμιση, είναι υποπολλαπλάσια.. και οδηγούν σε αδυναμία καταβολής ή νέας περικοπής συντάξεων.
Και ως απάντηση σε αυτή την κραυγαλέα οικονομική αστοχία που πλήττει ασφαλιστικά ταμεία και επιχειρήσεις, έρχεται η νέα Απειλή που θα αφαιρείται το ΑΦΜ, ή ακόμη θα απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα για όποιον χρωστάει στον «πατερούλη» δημόσιο..

Ανίκανα μυαλά που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους, συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια οικονομικής πολιτικής και εκτέλεσης ξένων εντολών, στις πλάτες ενός λαού που σαπίζει καθημερινά στα ψέματα και την φαυλότητα των διοικούντων.
Τα λάθη και τις ανομίες δεκαετιών, των πολιτικών που μας κυβέρνησαν, θα τα πληρώνουν αρκετές γενεές. Όχι πολλές ευτυχώς καθώς τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ένα έθνος που μόνο γερνάει.
Οι πολύτεκνοι αντιμετωπίζονται ως μία προνομιούχος τάξη και η ικανότητα τεκνοποίησης στη χώρα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα είναι πλέον ποινικό αδίκημα.
Σύντομα θα απαγορευτεί το δεύτερο παιδί και δια νόμου, κάντο όπως στην Κίνα..
Σύντομα θα απαγορευτεί και ο άστεγος από τη δημόσια θέα της πόλης, κάντο όπως στην Ουγγαρία..

Κλείνουμε με μία νότα αισιοδοξίας θυμούμενοι τις πομπώδεις μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού μας στα Ζάππεια και κατά την προεκλογική περίοδο, όπου μας φώναζε επαναληπτικά … για να το εμπεδώσουμε: Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, Ανάπτυξη!
Λοιπόν τώρα το εμπεδώσαμε!

Επίκαιρος πάντα ο Άγγλος σατιρικός John Arbuthnot που είπε:«Όλα τα κόμματα πεθαίνουν τελικά καταπίνοντας τα δικά τους ψέματα».

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *