Ξυπνούν μνήμες από την αιματηρή συμπλοκή στις Μαλάδες

Αναβιώνει σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων η αιματηρή υπόθεση των Μαλάδων που κόστισε στον τραυματισμό τριών αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου, μετά από αστυνομική έφοδο σε φυτεία χασίς στις Μαλάδες το 2008…

Στο εδώλιο για την υποθεση κάθεται ένας 36χρονος κτηνοτρόφος από τα Λιβάδια που πρωτόδικα καταδικασθεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της καλλιέργειας χασίς με την επιβαρυντική διάταξη της χρήσης όπλου, ενώ του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών – κατά συγχώνευση – για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των τριών αστυνομικών αλλά και για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοφορίας. 
Το δικαστήριο επίσης του επέβαλε χρηματική ποινή, ύψους 151.000 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2008. Τότε οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν το χώρο της φυτείας δέχτηκαν επίθεση με όπλο μεγάλου διαμετρήματος. 

Από την επίθεση τραυματίσθηκαν ο αστυφύλακας του Τμήματος Δίωξης Ηρακλείου Θεόδωρος Γενιτσαρίδης 38 χρόνων στο κεφάλι, ο Γιώργος Πουλινάκης 31 ετών στο πόδι και ο Γιώργος Τσιμινάκης 47 χρόνων στο θώρακα.
prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *