Ήρθε η ώρα να πάρουν την άγουσα προς τον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας!

Γράφει ο Μάγια
Η πιο μεγάλη ώρα του Ελληνικού λαού είναι τώρα. Η ώρα του μεγάλου ραντεβού του με την Ιστορία. Η ώρα που ξαναγεννιέται…
η ζωή!

Η ώρα, που πρέπει να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο το ΟΧΙ.

Η ώρα, που θα επιβεβαιώσουμε τη θυμόσοφη ρήση: «του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει» ή θα επανεπικαιροποιήσουμε το ερώτημα του Α. Παπαδιαμάντη: «έως πότε θα είμεθα αχαρακτήριστοι Γραικύλοι;».

Αύριο πίσω από το παραβάν θα βρεθούμε μπροστά σε δυο διαφορετικούς κόσμους.
Στον κόσμο της κλεπτοκρατίας, της διαπλοκής και της παρακμής και στον κόσμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της δημιουργίας.

Ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης θέτει το επίδικον αυτών των εκλογών: «Συγκρούονται δύο κόσμοι: ο ηθικά και πολιτικά αδίστακτος κόσμος της υποτέλειας και της χρεοκοπίας, δηλαδή ο κόσμος της κυρίαρχης τάξης, και ο κόσμος των εργαζομένων, ο κόσμος που παράγει και είναι ο κόσμος που αγωνίζεται για δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία».

Πέντε χρόνια ήταν πολλά, πάρα πολλά. Πέντε χρόνια βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ανθρώπινης υπόστασης. Πέντε χρόνια φτώχειας, ανεργίας, λουκέτων, αυτοκτονιών, γενικευμένης απελπισίας και απαισιοδοξίας, του νέου κύματος μετανάστευσης, των παιδιών που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο.

Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν πειραματόζωο. Εδώ δοκιμάσθηκε, σε όλη της την ένταση, η στρατηγική της λεηλασίας και την κοινωνικής οπισθοδρόμησης, με τις κυβερνητικές μαριονέτες να εκτελούν πειθήνια τις μοχθηρές εντολές του Βερολίνου.

Ομως, όλα αυτά τα έχουμε ξαναπεί, συμβάλλοντας στον προβληματισμό σας. Ο καθένας μας ξέρει, πλέον, τι συμβαίνει.

Οι εντελοδόχοι της Μέρκελ, δεν μπορούν να σταθούν, άλλο, πάνω στα κοινωνικά αποκαίδια. Εχουν εξαντλήσει τις αντοχές τους και έφθασε η ώρα να πάρουν την άγουσα προς το σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Ήρθε η ώρα να χαμογελάσουμε. Για πρώτη φορά απ΄ τη Μεταπολίτευση ο λαός στήνει ευήκοον ους στην Αριστερά, διότι όλοι πια, αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα χρειάζεται πλέον μια διακυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας. Γιατί, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλάζουν οι προτεραιότητες.

Ωστόσο, η λαική εντολή πρέπει να είναι ισχυρή. Για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου να εφαρμόσει χωρίς εμπόδια το πρόγραμμά του, να διαπραγματευτεί αποφασιστικά με τους δανειστές και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας.

Τώρα, ουδείς πολίτης μπορεί να ισχυριστεί ότι φοβήθηκε, εκβιάστηκε ή παρασύρθηκε από τα κόμματα της Μνημονιακής βαρβαρότητας και τα μορφώματα της Διαπλοκής, επιλέγοντας τη «σταθερότητα» της καταλήστευσης και εξαθλίωσής του.
Τώρα, έστω και με ολέθρια καθυστέρηση, έχουμε την ευκαιρία να επανορθώσουμε. Το χρωστάμε, άλλωστε, στα παιδιά μας!

Πολίτες, στις κάλπες! Αυτό είναι το όπλο μας!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *