Τι «κρύβεται» πίσω από τη «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου

Οι διαχειριστές κεφαλαίων και τα hedge funds έχουν βρει καινούργιο παιχνίδι, αφού μαζικά φαίνεται να αποχωρούν από το «χρηματιστήριο του μαύρου χρυσού», αλλά βγάζοντας χρήματα από την πτώση.

Τα στοιχήματα δείχνουν ότι έρχεται νέα μείωση-ρεκόρ στις τιμές του πετρελαίου, ενώ σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα δύο ετών.

Το διάγραμμα που ακολουθεί, αποδεικνύει ότι τα hedge funds και άλλοι επενδυτές έχουν μειώσει τις μακροχρόνιες τοποθετήσεις στο brent και τα συμβόλαια θα φτάσουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011.

Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent έχουν υποχωρήσει κατά 20% από το καλοκαίρι.

«Είναι καθαρό σήμα για μαζικές πωλήσεις», σχολιάζουν αναλυτές, ενώ υποστηρίζουν ότι όλα δείχνουν χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ.

Τα funds βλέπουν τώρα επίπεδα κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ήδη οι τιμές παράδοσης για το Νοέμβριο έχουν υποχωρήσει κατά 53 σεντς στα 90,85 δολάρια!

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχώρησε σε χαμηλό 27 μηνών, λόγω των προσδοκιών ότι η Σαουδική Αραβία μειώνει την παραγωγή και της χαμηλής ανάπτυξης της Κίνας.

Η μεγάλη ανησυχία ξεκινά από την Ευρώπη και πάλι. Μετά την κρίση και τα αμυδρά σημάδια αισιοδοξίας, η Γερμανία είναι πολύ πιθανό να εισέλθει και πάλι σε φάση ύφεσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *