Στουρνάρας: “Νέο πακέτο δεν σημαίνει νέα μέτρα”

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για μισθούς και συντάξεις

Κατηγορηματικό «όχι» σε μείωση των μισθών και κύριων συντάξεων, σε νέα αύξηση φόρων και σε ενδεχόμενο νέο ασφαλιστικό, λέει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος επισημαίνει πως ένα νέο πρόγραμμα δεν σημαίνει απαραίτητα και νέα μέτρα. …

Σε συνέντευξη του ο Στουρνάρας σημειώνει πως όσον αφορά σε ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους πως η στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η μείωση του χρέους, «δηλαδή, το να γίνει βιώσιμο», πως «ονομαστικό κούρεμα δεν μπορεί να γίνει» και πως «η μείωση του χρέους πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να τον θέλουν όλοι».

Τονίζει πως με την τρόικα γίνεται συνεχής διαπραγμάτευση και πως έως στιγμής, η Ελλάδα έχει πετύχει αυτά που θέλει και εκτιμά πως το 2014 είναι πολύ πιθανό η χώρα να βγει στις αγορές για ένα μικρό ποσό. Διευκρινίζει, δε, πως η επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να βγει στις αγορές έστω και δοκιμαστικά, αλλά γι αυτό υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: «να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα βιώσιμο και θετικός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης».

Στην προοπτική μιας νέα δανειακής σύμβασης απαντά «δανειακό πρόγραμμα δεν σημαίνει απαραίτητα μέτρα» και αναρωτιέται: «Επιτέλους, τι μέτρα παραπάνω να πάρουμε; Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και δεν χρειάζονται».

Πηγή: Παραπολιτικά

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *