Αμερικανιές

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΠ’ τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, για την «Άγρια Δύση». Εκεί ο πλούτος και η «λευτεριά» σε ξένο έδαφος, οι ντόπιοι για (εξολόθρευση) και ο δρόμος ανοιχτός. Για «μέτοικους» που πρόκοψαν ανάκατοι με μαφιόζους που ακόμα ζουν και βασιλεύουν, με άλλο «λουκ» και σύστημα. Απ’ το λάσο στο μακρύκαννο (πριν γίνει εξάσφαιρο) που έγραψε την καουμπόικη ιστορία του σε κορμιά «παρακατιανών» Ινδιάνων. Με το «παλικαράκι» να…..
 σκοτώνει αρμαθιές, με μια πιστολιά.

ΕΣΤΩ κι έτσι και μ’ αυτά, έστησαν Κράτος. Με την ηλεκτρική καρέκλα να στομώνει τη σπάθα των δημίων και το κελάηδημα του εξάσφαιρου. Αλλιώς, δεν έστηνες Κράτος εκεί στο «Φαρ Ουέστ» και μη γελιόμαστε.

ΥΣΤΕΡΑ πλάκωσαν τα…εξάσφαιρα. Δια πάσαν νόσον…νοσούντων φυλετικά και, ιδιαίτερα για…Προέδρους. Κελάηδησαν στην παλάμη σερίφηδων, άδειασαν σφαίρες σε κεφάλια «αντιφρονούντων», μέχρι να γίνουν οι ΗΠΑ ένας κόσμος ομοφρόνων και δουλευταράδων, με πρωινό και βραδινό τους μέλημα το κυνήγι του δολαρίου. Κι όταν ξεσηκώνονταν για δημοκρατία οι λαοί, τους καθήλωναν με χούντες τηλεκατευθυνόμενων δικτατόρων. Κι όταν χρειάστηκε «διευθετήσεις», κατά τόπους, ο Πλανήτης; Έσπερναν βόμβες! ΝΑΤΟικές, αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως και με τον ΟΗΕ να λέει «ναι σε όλα».

«ΑΥΤΗ η χώρα πέρασε από τη βαρβαρότητα στην παρακμή, χωρίς να γνωρίσει τον πολιτισμό (για τις ΗΠΑ) λέει ο Τσώρτσιλ, που κατέχει τα μυστικά των μεγάλων αφεντικών του για την κοινή τους πολιτική, συμπυκνωμένη στο δόγμα «δημοκρατία στο εσωτερικό, χούντες στο εξωτερικό». Χωρίς αντίπαλο, τα τελευταία χρόνια και χωρίς έγνοιες. Δεν υπάρχει αντιΝΑΤΟ, δεν υπάρχει Σ. Ένωση. Μα, κι όταν υπήρχαν, δεν πήραν μυρουδιά από αντικομουνιστική πολιτική και αμερικάνικα κόλπα. Κι έμεινε ο Πλανήτης στα χέρια μιας δύναμης μοναδικής, ενώ στης φύση οι δυνάμεις εμφανίζονται ζευγαρωτές και αντίθετες.

ΚΑΙ πού το…πάμε με την αναδρομή στο παρελθόν; Στην αναγωγή της σημερινής κουλτούρας των σύγχρονων Αμερικανών σε εκείνην του παρελθόντος. Όλα εκεί παραπέμπουν κι ας μας γοητεύουν τα ξόμπλια των σημερινών. Με τα φανταχτερά προεκλογικά τους που αποπνέουν αμερικανίλα και ξεγνοιασιά των πρωταγωνιστών.

ΔΕΝ πήραν στα σοβαρά τις επικείμενες εκλογές οι κ.κ. Ομπάμα και Ρόμνει, για τον απλό λόγο πως δεν τους αφορούν. Όποιος κι αν επιλέξουν οι…χαχανίζοντες των προεκλογικών τους εμφανίσεων, θα’ ναι το ίδιο γι αυτούς και για την ανθρωπότητα. Οι αποφάσεις για τη μοίρα του κόσμου θα παίρνονται μυστικά και ερήμην τους, τα σχέδια θα εκπονούνται στα ανήλιαγα γραφεία των μυστικών τους υπηρεσιών και οι μαριονέτες θα συνεχίζουν, υπακούοντας πιστά στο τράβηγμα των…σχοινιών τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *