Συμβουλές πρόληψης για την εποχική γρίπη

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της προληπτικής ιατρικής που προωθεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσω των δημοτικών ιατρείων σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές που θα συμβάλουν στην πρόληψη της εποχικής γρίπης…
Μια από τις σημαντικότερες τακτικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε είναι η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μέσα από σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες καταναλώνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, ξηρούς καρπούς κλπ.

Την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας μπορείτε να επιτύχετε υιοθετώντας μια ήπια σωματική άσκηση που βοηθά στην γενικότερη ευεξία του σώματος και στην πνευματική διαύγεια.

Ο συχνός καθαρισμός των χεριών κατά τη διάρκεια της ημέρας επίσης λειτουργεί προληπτικά.

Αποφεύγουμε τις επισκέψεις σε κλειστούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό.

Η φροντίδα της ατομικής μας υγιεινής, ο καθημερινός αερισμός του σπιτιού και του χώρου εργασίας μας επίσης συντελούν σημαντικά πρόληψη.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό με το αντιγριπικό εμβόλιο οι ομάδες πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστούν εφόσον έχουν συμβουλευτεί απαραιτήτως τον ιατρό τους είναι οι χρόνιοι πάσχοντες με αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα, άτομα τρίτης ηλικίας, μικρά παιδιά, επαγγελματίες υγείας.

Η σωστή πληροφόρηση, η έγκαιρη διάγνωση, η σωστή καθοδήγηση από τους επαγγελματίες υγείας μας βοηθά στη σωστή αντιμετώπιση και στην αποφυγή χειρότερων καταστάσεων και επιπλοκών. Ο πανικός σαν αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει είναι ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να θέσετε και τα ερωτήματά σας στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο τηλέφωνο 210 2794340.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *