ΣτΕ για την ΕΡΤ: Το μόνο που διεσώθη είναι η δημοκρατική τιμή της χώρας.

Στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ υπάρχει ένα σαφές και ένα θολό σημείο, που φαίνεται να παραμένει και μετά τις διευκρινίσεις του Προέδρου του…
Το σαφές είναι ότι η απόφαση αφενός αναστέλλει την διακοπή λειτουργίας και όχι την κατάργηση της ΕΡΤ(στην φωτογραφία περικλείονται τα επίμαχα σημεία της ΚΥΑ της 11/6 και υπογραμμίζονται τα αντίστοιχα της απόφασης της 17/6 του ΣτΕ) και αφετέρου αναστέλλει το «μαύρο» με την επανεργοποίηση των ανενεργών συχνοτήτων(Παρ. 2β, επίσης περικλειόμενα και υπογραμμισμένα στην φωτογραφία).


Φωτογραφία: Αντιπαραβολή των επίμαχων σημείων της ΚΥΑ (στήλες στο κάτω μέρος της φωτογραφίας) και της απόφασης του ΣτΕ (κείμενο στο πάνω μέρος της φωτογραφίας)

Το θολό σημείο είναι ότι μέχρι την λειτουργία του νέου φορέα ναι μεν διατάσσει την οργάνωση τηλεοπτικών εκπομπών κλπ, αλλά γενικά από «δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα» (όπως τονίζεται στην φωτογραφία), χωρίς να ορίζει σαφώς αν αυτός θα είναι η ΕΡΤ, αλλά ούτε αν αυτός θα είναι ο νέος υπό σύσταση φορέας.

Επόμενο είναι, η ερμηνεία της παραπάνω ασάφειας να προσφερθεί για πολιτική χρήση και αντιπαράθεση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ΣτΕ διέσωσε προσωρινά την «δημοκρατική τιμή» της χώρας στο εξωτερικό, νίβοντας όμως τας χείρας όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης της κατάργησης ΕΡΤ. Από την άλλη και από την στιγμή που η κατάργηση του φορέα δεν αναστέλλεται αυτό σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις.

Με τα μέχρι τώρα δικαστικά και πολιτικά δεδομένα, το συμπέρασμα είναι ότι από τις 11/6 (ημερομηνία της ΚΥΑ) μέχρι τις 17/6(απόφαση του ΣτΕ) προστέθηκαν περίπου 2,000 νέοι άνεργοι από τον δημόσιο τομέα – όταν βέβαια για την ίδια περίοδο και με βάση τα στοιχεία του τελευταίου έτους, αναμένεται να τους συντροφεύσουν άλλοι 4,000 περίπου νέοι άνεργοι από τον ιδιωτικό τομέα. Κοντολογίς, 6,000 νέοι άνεργοι μέσα σε μια εβδομάδα!

Από κει και πέρα το δικαίωμα στην αυταπάτη είναι ιερό. Όπως και το πώς θεωρεί ο καθένας την πολιτική και ατομική του ευθύνη. Πάντως στην πραγματικότητα τίποτε δεν έχει κλείσει. Μάλλον με αφορμή την ΕΡΤ το πολιτικό απόστημα αρχίζει να ανοίγει, να παροχετεύεται και ο τόπος να βρωμά ακόμη περισσότερο, χωρίς καν την ανάγκη νυστεριού…

Δ. Τρικεριώτης(Follow on Twitter)

http://gnathion.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *