«Απιστοι Θωμάδες» οι Τροϊκανοί για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο

Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης που είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τα προαπαιτούμενα και τα χρονοδιαγράμματα της μεταρρύθμισης στο δημόσιο τομέα…
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών, Ματίας Μορς από την ΕΕ, Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ και Μαρκ Φλάναγκαν από το ΔΝΤ, δεν έθεσαν θέμα απολύσεων από το Δημόσιο, αλλά σαφή δείγματα αξιοπιστίας και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί.
Από την πλευρά του υπουργείου, συνεργάτες του κ. Μανιτάκη τόνισαν πως «έγινε μία παραγωγική συζήτηση», με βάση το κείμενο του μεσοπρόθεσμου, όπου διαπιστώθηκε ότι η πορεία της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο προχωρά καλά.
Όπως σημειώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ήδη βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής της η μετακίνηση των 1.891 υπαλλήλων ΙΔΑΧ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και 890 επίορκοι υπάλληλοι με την οριστική τους παύση να ακολουθεί.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι έως το τέλος του 2013 θα ολοκληρωθεί η διαθεσιμότητα ακόμη 25.000 υπαλλήλων και υπογραμμίζουν πως το τελευταίο 15μηνο αποχώρησαν από το δημόσιο τομέα 75.000 υπάλληλοι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *