Κι όμως! Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε πρωτεύουσα νομού (ΦΩΤΟ)

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν σταματήσει οι εργασίες στον κόμβο της Αμφίπολης από όπου οδηγούνται τα οχήματα που κινούνται στη Δράμα μέσω της Εγνατίας…
Από την άνετη και ασφαλή διέλευση που προσφέρει στα οχήματα η Εγνατία Οδός, τα οχήματα οδηγούνται μέσω μίας επικίνδυνης παράκαμψης στο δρόμο προς Δράμα.


Σύμφωνα με τη βουλευτή ν.Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή, τον Απρίλιο του 2009 εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας η κατασκευή του οδικού άξονα Μεσοράχης-Αμφίπολης, που είναι σημαντικό έργο για τον Νομό Σερρών. Το έργο δημοπρατήθηκε και στις 15/7/2010 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της αναδόχου εταιρείας Φίλιππος ΑΤΕ. 
Το έργο επιβλέπεται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 21 εκ. ευρώ με ΦΠΑ. Παρότι οι εργασίες ξεκίνησαν στην αρχή με ικανοποιητικό ρυθμό προόδου, από τον Νοέμβριο του 2011 έχουν στην πραγματικότητα σταματήσει με μοναδική εξαίρεση κάποιες εργασίες σκυροδέτησης τεχνικών ομβρίων που έγιναν στο πλαίσιο υπεργολαβίας το φθινόπωρο του 2012. 
Το γεγονός αυτό μας προβληματίζει για την ικανότητα του αναδόχου να χρηματοδοτήσει το έργο, ενώ υπάρχουν φήμες για υποκατάστασή του από την εταιρεία Intrakat ATE.

Πρόσφατα, στον κόμβο της Αμφίπολης βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να επιθεωρήσει την επανεκκίνηση των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Αμφίπολης- Σερρών. Όπως είπε ξεμπλόκαρε το έργο κι ο δρόμος αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία σε λίγους μήνες, πριν το καλοκαίρι του 2014. 
Η κατασκευή του τμήματος Αμφίπολη – Μεσορράχη στον οδικό Άξονα Σερρών – Αμφίπολης, με προϋπολογισμό 37,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα μεγάλο οδικό έργο όχι μόνο για τις Σέρρες, αλλά για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, με το οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες βελτίωσης και διαμόρφωσης οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων. Η κατασκευή του θα αναβαθμίσει τις μετακινήσεις και τις μεταφορές στην περιοχή, θα αυξήσει την ασφάλεια και την ποιότητά τους, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει καθοριστικά στη συνολική αναβάθμιση των συγκοινωνιακών υποδομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος των διακριτών τμημάτων του. Στο πρώτο τμήμα, που περιλαμβάνει την αρτηρία, τον αυτοκινητόδρομο Αμφίπολης και δύο ισόπεδους κόμβους για το μουσείο και για το χώρο εκδηλώσεων της Αμφίπολης, έχει ολοκληρωθεί το 72% των εργασιών. 

Στο δεύτερο τμήμα, που περιλαμβάνει τη βελτίωση της εθνικής οδού στην κοινότητα Μεσολακκιάς, με την κατασκευή γέφυρας και ισόπεδου κόμβου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, έχει ολοκληρωθεί το 52% των εργασιών. 
Στο τρίτο τμήμα, στην ανακατασκευή του τμήματος Δραβίσκου – Μυρίνης, μήκους 1,2 χιλιομέτρων και την αποκατάσταση τμήματος 600 μέτρων, που έχει υποστεί ζημιές εξαιτίας κατολισθήσεων, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε ποσοστό 92%. 
Στο τέταρτο τμήμα, που αφορά στην αποκατάσταση της οδού στη θέση Δήμητρα, η οποία έχει επίσης υποστεί ζημιές εξαιτίας κατολισθήσεων, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και απομένει μόνο ο αντιολισθηρός τάπητας. 
Στο πέμπτο τμήμα, που περιλαμβάνει τη βελτίωση και την ανακατασκευή τμήματος μήκους 2 χιλιομέτρων κοντά στη Μεσορράχη, έχει ολοκληρωθεί και δόθηκε σε κυκλοφορία η παράκαμψη, ενώ επίσης, έχουν ολοκληρωθεί τα ασφαλτικά έργα στην αρτηρία έως τη θέση της Κάτω Διάβασης, δηλαδή έχει εκτελεσθεί το 80% των εργασιών.

φωτό από facebook

thousandnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *