Τσίπρας: Απαιτούμε διαγραφή χρέους, Γερμανικές αποζημιώσεις και επιστροφή Ελγίνειων Μαρμάρων

Διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ αποπληρωμής του με ρήτρα ανάπτυξης αλλά και τις πολεμικές αποζημιώσεις που χρωστάει η Γερμανία όπως και την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα,
δήλωσε ο Α. Τσίπρας πως θα απαιτήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.
Όλα τα έβαλε στο τραπέζι και όλα δήλωσε πως θα τα απαιτήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Channel4.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πως μετά τις εκλογές:
– Θα ζητήσει ευρωπαίκή διάσκεψη για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, μορατόριουμ αποπληρωμής του και ρήτρα ανάπτυξης

– Θα διεκδικήσει την επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων

– Θα απαιτήσει τα χρήματα που μας χρωστάει η Γερμανία από τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο

”Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ξυπνητήρι που θα βγάλει τους Ευρωπαίους ηγέτες από το λήθαργο” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ ο δημοσιογράφος του διεθνούς πρακτορείου παρατηρούσε πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε στάση πληρωμών τουλάχιστον μέχρι να επιτευχθεί επαρκής ανάπτυξη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

ο Τσίπρας έβαλε τα γέλια και απάντησε: Μπορώ να τα έχω και τα δύο;
Είναι χαρακτηριστικό πως ο ξένος δημοσιογράφος βλέποντας τον Α. Τσίπρα να τα υπόσχεται όλα τον ρώτησε τι θέλει πρώτα, την επιστροφή των μαρμάρων ή την μείωση του χρέους. Τότε, σύμφωνα με το Capital, ο Τσίπρας έβαλε τα γέλια και απάντησε:
Μπορώ να τα έχω και τα δύο; Θα απαιτήσουμε την ελάφρυνση του χρέους και τα χρήματα που μας χρωστάει η Γερμανία από τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά θέλουμε επίσης και τα μάρμαρα, που δεν ανήκουν σε εμάς αλλά σε όλους και που πρέπει να επιστρέψουν σπίτι τους.

Πηγή:capital

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *