Πρόταση για διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση των πολιτικών κομμάτων

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η προσωρινή Δ.Ε. του πολιτικού κόμματος Ελλήνων Πολιτεία, στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης πλήρους διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση του κόμματος, έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη πρόταση:

Πέραν του οικονομικού ελέγχου που προβλέπεται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και…. την τήρηση των σχετικών διατάξεων του ν. 3023/2002, θα προβλέπεται μετά το πέρας εκάστου οικονομικού έτους, επιπλέον υποχρεωτικός οικονομικός έλεγχος από φυσικά πρόσωπα(κατά προτεραιότητα τα φυσικά πρόσωπα να ασκούν ή να έχουν επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο). Τα πρόσωπα αυτά θα προέρχονται από τα μητρώα δήμων και κοινοτήτων της επικράτειας και θα προκύπτουν μετά από κλήρωση. Θα απαγορεύεται η συμμετοχή μελών του κόμματος, καθώς και προσώπων με οιαδήποτε συγγενική σχέση με μέλη του κόμματος που είναι υπεύθυνα για τις οικονομικές υποθέσεις του κόμματος.

Η παραπάνω απόφαση μπορεί στο μέλλον να επεκταθεί και σε έλεγχο των λογαριασμών των εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος πέραν των διαδικασιών που ορίζει ο νόμος.

H προσωρινή Δ.Ε.

Ελλήνων Πολιτεία

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *