ΝΕΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Απτά δείγματα γραφής του κοσμικού φρονήματος του ανεκδιήγητου πράκτορα της KGB Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου, που ενεργεί ως εκτελεστικός βραχίονας του Ρωσικού ιμπεριαλισμού στο χώρο της Εκκλησίας.

Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Believe it or not κατέβηκε στο γήπεδο της Ουκρανίας, περπάτησε στον χορτοτάπητα του γηπέδου!!! συζήτησε για διάφορες πτυχές του ποδοσφαίρου με….
τους υπευθύνους!!! και επεσκέφθηκε ακόμη και τα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών!!!

Επιπλέον μας πληροφόρησε ότι παρακολουθούσε από τις κερκίδες αγώνα hockey ως Μητροπολίτης!!! και εξέφρασε τη λύπη του επειδή δεν του επέτρεπαν οι ασχολίες του να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξαγόταν το βράδυ.!!!

Αν θέλετε να ξεράσατε, αγαπητοί αναγνώστες, you are not alone!.

Δεν μας παρατάς, Μακαριότατε Μόσχας, που θα μας βάλεις τώρα στο σκανδαλισμό να βλέπουμε τους Πατριάρχες να κάθονται στις κερκίδες για να βλέπουν ποδόσφαιρο!!!. Ως να μη μας έφτανε ο σκανδαλισμός που μας προξένησε ο ανεκδιήγητος Μητροπολίτης Ερζεγοβίνης Γρηγόριος που κατεβαίνει στα γήπεδα ως παίκτης!!! Κύριε ελέησον πια!!! Χάθηκε και η πιο στοιχειώδης σοβαρότητα!

ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ
__________

Γιατί άραγε ο Μακαριότατος Μόσχας γελοιοποιείται με αυτό τον τρόπο; Μα γιατί άλλο;! Για να κερδίσει συμπάθειες – και μάλιστα μεταξύ της νεολαίας, που τον βλέπει να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της δημοφιλούς πρωταθλήτριας της Ουκρανίας.

Χωρίς άλλο στην ενέργειά του αυτή ο Μακαριότατος Μόσχας ακολούθησε τις ντιρεκτίβες των επικοινωνιολόγων του Κρεμλίνου, επειδή η Εκκλησία της Ουκρανίας δοκιμάζεται από ισχυρά αυτονομιστικά κινήματα και έχει αναπτύξει ισχυρές τάσεις απεξάρτησης από τη λεγόμενη “Αγία Ρωσία” (ο καινούργιος τίτλος της εθνοφυλετικής αίρεσης της λεγόμενης “Τρίτης Ρώμης”).

ΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
_____________

Αυτά να τα δούν όσοι τρέφουν ψευδαισθήσεις για ποιο λόγο τήρησε τη στάση που τήρησε η Εκκλησία της Ρωσίας και στη Συνδιάσκεψη για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο αλλά και στο διάλογο της Ορθοδοξίας με τον Παπισμό.

Δυστυχώς! Οι Ρώσοι εθνοφυλετιστές, ακόμη και όταν κάνουν κάτι σωστό, το κάνουν για το λάθος λόγο.

Προσοχή, λοιπόν, και καμιά απολύτως εμπιστοσύνη σε όσους νομίζουν ότι οι όποιες νόμιμες ή παράνομες φιλοδοξίες της πατρίδας τους τους επιτρέπουν να προωθούν την αίρεση του εθνοφυλετισμού που καταδικάστηκε από την εν Κωνσταντινουπόλει Σύνοδο του 1872.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *