Τεράστιες οι ευθύνες του Κ. Σημίτη για την σημερινή κατάσταση της χώρας

Ο Ν. Νικολόπουλος καλωσορίζοντας τον καθηγητή Θ. Κατσανέβα στην εκπομπή «Με ανοικτά αυτιά» είχε και την ευκαιρία να εκφράσει και τις θέσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος για το θέμα του νομίσματος, λέγοντας χαρακτηριστικά : ‘Ενώ πιστεύουμε πως το να αρνούμαστε την ευρωπαϊκή θέση της χώρας είναι σαν να αρνούμαστε τον ίδιο της τον εαυτό, είμαστε έτοιμοι ακόμα και…
να συζητήσουμε το θέμα του νομίσματος.

Ένα ζήτημα, που όχι μόνο δεν πρέπει να είναι ταμπού, αλλά που κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να κάνει, έστω και μόνο για να έχει ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Δεν υπάρχουν ταμπού. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να συζητηθεί. Το μόνο που δεν μπορεί να γίνει, είναι να συνεχιστεί αυτή η αδιέξοδη πολιτική’.

Από την πλευρά του μύδρους κατά του Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Κατσανέβας από την τηλεοπτική συχνότητα του «Ε». Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στον πρώην Πρωθυπουργό για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και μάλιστα πρότεινε την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Από τα πυρά του όμως δεν ξέφυγε ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας τον οποίο ο Θεόδωρος Κατσανέβας χαρακτήρισε «αρχιλοχία-βαστάζο, υπάλληλο της κας Μέρκελ»

Ο ίδιος, μιλώντας στον Νίκο Νικολόπουλο και την Ξένια Γώγου στην εκπομπή «Μ Ανοιχτά Αυτιά» αποκάλυψε πως μισθοί, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, επιδόματα σε ΑΜΕΑ, κλπ., που καταβάλλονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών με χρέη, μπορεί τώρα να κατάσχονται άμεσα, ακόμα και για ελάχιστα χρέη κάτω των 1.000 προς την εφορία, το ΙΚΑ, τους Δήμους, αφού βαφτίζονται καταθέσεις και έτσι επιτρέπεται η κατάσχεσή τους. Εκτός των άλλων, έτσι πλήττεται βαρύτατα και η τραπεζική πίστη.

Τόνισε ότι, Μνημόνιο και ευρώ είναι «δίδυμοι Σιαμαίοι αδερφοί» και μόνο η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και η έκδοση δικού μας χρήματος με φειδώ από το Χολαργό, θα προσδώσει ανταγωνιστικότητα στην ελληνική οικονομία και θα μας απεξαρτήσει από την ανελέητη κόλαση που ζούμε με την καταστροφική ευρωλιτότητα. Όσοι καταγγέλλουν το Μνημόνιο αλλά επιμένουν στο ευρωταμπού, όπως κάνει και ο κ. Τσίπρας, απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κανένας «μικρούλης» του νότου δεν μπορεί να τα βάλει με τη φοβερή «Ευρωπρωθυπουργό» Μέρκελ που ελέγχει τη δόση του λήπτη, όπως ο προμηθευτής τον ναρκομανή. Ο κ. Κατσανέβας εκτίμησε τέλος ότι, δε θα έχουμε εκλογές μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, ότι οι κόκκινες γραμμές Σαμαρά θα γίνουν σύντομα ροζ και ότι θα γίνει και πάλι της …Τρόϊκας σε βάρος του δύσμοιρου ελληνικού λαού.

Η εκπομπή για ακόμα μια μέρα απάντησε σε χιλιάδες απορίες τηλεθεατών για συνταξιοδοτικά θέματα με τον Κώστα Τσουκαλά, και αποκάλυψε πως πωλούνται «κόκκινα» δάνεια σε ξένα funds. Ακόμα η Σάντρα Γεράγγελου, φοροτεχνικός, αποκάλυψε πως στέλνονται ακόμα και σε νεκρούς ειδοποιητήρια για το τέλος επιτηδεύματος και ο δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος ξεδιάλυνε τι ισχύει για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Στο στούντιο βρέθηκε και ο Διονύσιος Γουράνιος από τον Σύλλογο «Γέφυρα Ζωής» ενώ παρέμβαση έκανε και ο Νίκος Σταυράκης που η πολιτεία του ζητά να πληρώσει φόρο πολυτελείας αν και η κόρη του έχει αναπηρία ποσοστό 82%. Στην εκπομπή μίλησε και ο Ζαχαρίας Καλογεράκης, Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος, που δέσμευσε τον τραπεζικό λογαριασμό του ίδιου του, του πατέρα γιατί είχε οφειλές προς τον δήμο.

Πιστό στην υπόσχεση του να ασχοληθεί με τα νηπιοτροφεία το «Ε» φιλοξένησε και την Σοφία Μέρτικα, πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *