ΚΟΙΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ? ΚΟΙΤΑ ΑΛΛΟΥ.


Τόσες ταινίες έχουμε δει απο Χόλυγουντ, και είμαστε και φύση συνωμοσιολόγοι εδώ σ΄αυτή τη ταλαίπωρη πατρίδα είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να τσιμπάμε σαν ψάρια τόσο εύκολα?  Εντάξει έχει γίνει τέχνη πλέον η τεχνική του αποπροσανατολισμού της μάζας, της απόσπασης της….
προσοχής, αλλά τόσο προβλέψιμοι είμαστε?

Είναι το πλέον απλοϊκό κόλπο που γνωρίζει και το τελευταίο κλεφτρόνι. Σου δείχνει από εκεί “τι είναι αυτό που πέφτει πάνω από το κεφάλι μας, κοίτα κοίτα, και την ώρα που γυρνάς σου έχει βουτήξει το ποτοφόλι.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκομαστε ακριβώς σ΄αυτό το σημείο. Το πρόβλημα είναι πως ένας απλός πολίτης καλείται να λύσει ένα γρίφο που βγαίνει από το παραπάνω παράδειγμα.

1. Ποιος είναι ο κλέφτης
2.Τι θα βρει να σου αποσπάσει τη προσοχή

Απλό αλλά πολύ χρήσιμο σε ανθρώπους που έχουν ξεχάσει να σκέφτονται, που αποκοιμήθηκαν από κάθε λογής λαοπλάνους, που είναι απόλυτα προβλέψιμοι για τους επαγγελματίες χειραγωγούς και που έχουν ακόμα μέσα τους τα σημάδια από μεγάλες συμφορές που έχει περάσει η πατρίδα.

Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος για να πιάσει το νήμα και να βγει από το λαβύρινθο της απάτης είναι να αφουγκραστεί το ένστικτό του. Αυτό που “μυρίζει” Δεν έχει αλλάξει στη πατρίδα μας εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Πέντε οικογένειες είναι που κάνουν κουμάντο και όλοι οι παρατρεχάμενοί τους που αναπαράγονται και διδάσκουν και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους κλπ.

Νομίζετε πως είναι πολύ δύσκολο να σε φέρουν στο σημείο, να νοιώσεις μίσος για τον φίλο σου, το κολλητό,  που μέχρι πριν λίγο καιρό έπινες ένα κρασί μαζί του , γελάγατε και κανονίζατε να συμπεθερίασετε ή να ανοίξετε μια δουλειά μαζί? Εκείνον που έχετε μεγαλώσει από μικρά παιδιά μαζί.  Η νομίζεις πως θα το καταλάβεις πως έγινε? Πανεύκολο.

Οταν όλοι γυρίζουν να κοιτάξουν προς τα εκεί. Σκέψου. Κάποιος ετοιμάζεται να σου βουτήξει κάτι. Κι αυτό μπορεί να είναι από ένα από πορτοφόλι, μέχρι τη ψυχή σου την ίδια….

http://synithisypoptos.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *