“Κρητική σημαία” , Οθωμανική Ηγεμονία και ΜΙΤ

Και να που ο γραφικός τοπικισμός ορισμένων με κατάλληλους “χειρισμούς” από ξένες δυνάμεις δύναται να πάρει περίεργες κατεύθυνσεις….
Αναφερόμαστε φυσικά στα τουρκικά παιχνίδια με την “αυτονομία” της Κρήτης ενορχηστρωμένα απο την ΜΙΤ και ακραίους ανθελληνικούς κύκλους ακόμα και εντός Ελλάδος. Είναι προφανές και στον πλέον αφελή ότι το Τουρκικό κράτος προσπαθεί συστηματικά να μας δημιουργήσει προβλήματα είτε υποστηρίζοντας ανοικτά τους αντιπάλους μας (ΠΓΔΜ ,Τσάμηδες) είτε αναζωπυρώνοντας θέματα που κατά την άποψή τους είναι ακόμα “ανοικτά” και θα μπορούσαν να εκμεταλευτούν στο μέλλον (μειονότητα Θράκης, ‘αυτονομία” της Κρήτης ,”αυτονομία” Δωδεκανήσων) ίσως αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το σύνδρομο των Σεβρών το οποίο κατατρέχει την συμπλεγματική τουρκική “ελίτ” (βλέπε απόσπασπα στο τέλος της ανάρτησης) .
Το θέμα μας όμως δεν είναι η γνωστή και δεδομένη τουρκική στάση.Το θέμα μας είναι οι ανιστόρητοι τοπικιστές , οι αργυρώνητοι προδότες (φωτιά και τσεκούρι..) και οι πολλοί Έλληνες πατριώτες που τσίμπισαν το τουρκικό δόλωμα….

Ειδικά οι τελευταίοι, οι οποίοι σηκώνοντας την σημαία της “Κρητικής Πολιτείας”,ΔΕΝ καταλαβαίνουν πως ζητούν την επικυριαρχία του Τουρκικού Κράτους στην Κρήτη. Γιατί σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν ,το κόκκινο χρώμα και το Τουρκικό άστρο στην σημαία, αυτό ακριβώς υποδηλώνει:

Και εξηγούμαστε..Η Κρητική Πολιτεία ήταν “Ηγεμονία” του Σουλτάνου. Όπως η Σάμος εκείνη την εποχή ήταν επίσης ηγεμονία του Σουλτάνου :

Δυστυχώς η ιστορική συνείδηση δεν φυτρώνει στα δέντρα γιαυτό θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή ,που ίσως βοηθήσει κάποιους να συνειδητοποιήσουν τι μηνύματα στέλνουν κάθε φορά που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύμβολο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Κρητικοί στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι φλογεροί πατριώτες οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε όλους τους αγώνες του Έθνους ,γιαυτό άλλωστε είναι εξαιρετικά θλιβερό να πέφτουν θύματα ίσως του πλέον ανθελληνικού οργανισμού στον πλανήτη δηλαδή,των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ,”άξιων” συνεχιστών της κληρονομίας των Οθωμανών μισάνθρωπων.

Γιατί όμως η σημαία αυτή συμβολίζει την Οθωμανική Ηγεμονία? Η απάντηση παρακάτω..

Κατα κανόνα όταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στα μέσα του 19ου αιώνα κάποια
περιοχή ή κάποιο νησί στην δική μας περίπτωση (Κρήτη) επαναστατούσε, οι Τούρκοι επενέβαιναν δυναμικά γιά να καταστείλουν την επανάσταση. Οι μεγάλες δυνάμεις κατόπιν παρενέβαιναν γιά να σταματήσουν τις σφαγές του Χριστιανικού πληθυσμού από τους Τούρκους αλλά και γιά να παίξουν τα παιχνίδια τους με το “μεγάλο ασθενή” . Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Κρήτης και της Σάμου: Επανάσταση του Χριστιανικού πληθυσμού, επέμβαση βίαιη της Τουρκίας, σφαγές του Χριστιανικού πληθυσμού, παρέμβαση των ξένων μεγάλων δυνάμεων. Στην περίπτωση της Κρήτης συμφωνήθηκε η αυτονομία της Νήσου υπό την Οθωμανική Ηγεμονία (αυτονομία και όχι ανεξαρτησία).

Οι Τούρκοι μετά την παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων ύστερα από την επανάσταση του 1897 (και των σφαγών που ακολούθησαν από τους Τουρκοκρητικούς), δέχθηκαν με τη συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως (1897)την αυτονομία της Κρήτης υπό την Οθωμανική κυριαρχία. Ο τελικός διακανονισμός του Κρητικού ζητήματος θα γινόταν αργότερα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις ως εγγυήτριες, πρότειναν η καθεμιά τον “εκλεκτό” της για τη θέση του Ύπατου Αρμοστή του νησιού (άλλοι πρότειναν το Μαυροβούνιο Πρίγκηπα (Βοεβόδα) Μπόζα Πέτροβιτς Νιέγκος, άλλοι τον πρίγκιπα Βάττεμπεργκ ενώ οι Τούρκοι ήθελαν γι’ αυτή τη θέση τον εξωμότη Ανθόπουλο πασά). Η Ρωσία υπέδειξε το μικρότερο γιό του βασιλιά των Ελλήνων Γεωργίου του Α’, τον πρίγκιπα Γεώργιο, ο οποίος και επελέγη τελικά.

Η Σημαία της Κρητικής Πολιτείας υποδείκνυε τη σχέση υποτέλειας μεταξύ Ηγεμόνα-Υποτελή: Επιλέχθηκε μεν η Ελληνική Σημαία ως σύμβολο της Κρήτης (λόγω της πλειοψηφίας του Ελληνικού πληθυσμού στο νησί) αλλά με τον λευκό Τουρκικό αστέρα εντός ερυθρού φόντου στο άνω αριστερό τεταρτημόριο.
Το ίδιο και στη Σάμο. Παρόλο που το νησί επαναστάτησε υπό το Λυκούργο Λογοθέτη το 1821, το 1830 στο πρωτόκολλο του Λονδίνου δεν συμπεριελήφθηκε στο ανεξάρτητο Ελληνικό Βασίλειο. Οι Σαμιώτες τότε ανακήρυξαν την “Ανεξάρτητη Σαμιακή Πολιτεία” εκβιάζοντας την Οθωμανική Αυτοκρατορία είτε να επέμβει δυναμικά είτε να τους αναγνωρίσει. Οι Μεγάλες Δυνάμεις παρενέβησαν γιά να γλιτώσουν τη σφαγή, και η Υψηλή Πύλη δέχθηκε ύστερα από τις πιέσεις τους να αναγνωρίσει μερική αυτονομία στη Σάμο, με Έλληνα Πρίγκηπα μεν αλλά υποτελή στο Σουλτάνο.

Η επικυριαρχία αυτή συμβολιζόταν και στην σημαία της Ηγεμονίας της Σάμου:Επιλέχθηκε μεν η Ελληνική Σημαία ως σύμβολο της Σάμου (λόγω της πλειοψηφίας του Ελληνικού πληθυσμού στο νησί) αλλά με τα δύο άνω τεταρτημόρια ερυθρά, αντί κυανά (προφανώς λόγω της Τουρκικής επικυριαρχίας).

Απόσπασμα απο το εξαιρετικό βιβλίο του Μ.Ηλιάδη “Οι Τουρκικές Μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ”

και επειδή ξεκινήσαμε την ανάρτηση με σύμβολα και σημαίες να κλείσουμε με ακόμη μία…αυτή των επαναστατών του 1905 οι οποίοι υπο την καθοδήγηση του μεγάλου Ελευθερίου Βενιζέλου πολέμησαν για την Ένωση

Επανάσταση 1905 ,Θέρισσος

http://newtown.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

19 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΟΙ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ………..
  ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…………..
  ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΚΙΕΣ……..

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Αδερφια, μην πεφτετε στην παγιδα των Πασοκοεβραιων.Εχετε γνωρισει Κρητικους για να δειτε τι κοπελια ειναι;Αυτοι που γραφουν αυτες τις παπαριες σαν Κρητικοι,δεν εχουν καμια σχεση με την λεβεντογεννα Κρητη μας.Ειναι καποια γαμημενα τομαρια που δεν ξερουμε ακομη ποιοι ειναι.Απο ποιους ειναι σταλμενοι γνωριζουμε,αλλα το ποιοι ειναι θα τους βρουμε σιγα σιγα.
  Πατε και πειτε σ εναν γνησιο Κρητικο γι ανεξαρτησιες και σημαιες.Θα σας εβγαλει τ αντερα οξω.
  Εγω ειμαι Μακεδονας αλλα γνωριζω με τι εχω να κανω

  Πανος
  Δραμα

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΜΑΓΓΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟ 14,5% ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ 4,5%.
  ΑΥΤΑ .
  ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΗΤΑΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΗΓΕΤΗ .

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ
  ΓΑΜΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟ-VODAFONE ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ.
  ΑΛΛΑΞΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΚΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ!
  Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΜΑΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΡΗΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ- ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΗΚΑΛΗΡΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΖΕΡΒΑ ΗΤΑΝ ΚΡΗΤΗΚΟΙ ,
  ΑΥΤΟΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ!
  ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΗΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!

  Reply
 6. Ανώνυμος

  @7:24
  ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ.
  ΟΜΩΣ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ ..ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ..
  ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

  Reply
 7. Ανώνυμος

  7.24 EΛΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ .ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΙ ΚΡΗΤΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ .

  Reply
 8. Ανώνυμος

  ΤΩΡΑ ΠΕΤΥΧΕΣ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!
  ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΕΛΕΙΨΗΣ ΗΓΕΤΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΑΝΤΑΞΙΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ..ΠΟΤΕ!
  ΥΛΑΣ
  ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  Reply
 9. Ανώνυμος

  …ΚΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΎΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,
  ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ.

  Reply
 10. Ανώνυμος

  ΑΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΚΟΝΔΎΛΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΈΔΙΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.
  ΑΦΟΥ ΣΑΣ ''ΕΦΙΑΞΕ'' ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ.
  ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.. ΓΑΜΟΕΛΛΗΝΕΣ

  Reply
 11. Ανώνυμος

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ .
  ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΟΜΑΣ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΔΙΚΟΜΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΣ.
  ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ,ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ,ΟΥΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ.
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑΥΤΟ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ.
  ΗΓΕΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ή Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ.
  ΒΓΑΛΑΜΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ (ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΦΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΙΗ).
  ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ .
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ.

  Reply
 12. Ανώνυμος

  (από την Ιστορία του Ελληνικού έθνους, τόμος ΙΔ σελ. 199)
  Οι συνθήκες και το…«δημοψήφισμα»
  Σύμφωνα με την συνθήκη του Λονδίνου (η οποία δεν επικυρώθηκε, καθώς μεσολάβησε ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος, ήταν όμως δεσμευτική για τους Σύμμαχους), μεταξύ άλλων αποφασίζεται η απελευθέρωση της Κρήτης από την Τουρκία (η οποία παραιτήθηκε όλων των δικαιωμάτων της στο νησί, εκχωρώντας τα προσωρινά στους Βαλκανικούς Συμμάχους) και στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για την ένωση του νησιού με την Ελλάδα, με εγγυήτριες τις Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία).
  Στο σημείο αυτό αρχίζει η παραφιλολογία με την υποτιθέμενη ύπαρξη ενός όρου στην συνθήκη, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Κρήτη σε 100 χρόνια (δηλαδή το 2013), μέσω του οποίου οι κάτοικοι της Κρήτης θα αποφάσιζαν αν η Κρήτη θα παρέμενε ενωμένη με την Ελλάδα, ή θα προχωρούσε σαν ανεξάρτητο κράτος.
  Ο όρος αυτός είναι παντελώς ανύπαρκτος. Η συνθήκη του Λονδίνου είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Οι υποκινητές της «Ανεξάρτητης Κρήτης» και κυρίως αυτοί που τους ακολουθούν (παίζοντας εκούσια ή ακούσια το παιχνίδι τους), φαίνεται να έχουν σ’ αυτό το σημείο κάποια σοβαρά κενά ιστορικής γνώσης, καθώς αγνοούν ότι με την Συνθήκη του Λονδίνου, τυπικά τουλάχιστον, δεν έγινε η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (απλώς η Κρήτη πέρασε σε ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο «κηδεμονίας», έστω και προσωρινά όπως αναφέρθηκε πριν). Η ύπαρξη λοιπόν ενός υποτιθέμενου συμφωνητικού-σύμβασης, μεταξύ Ελλάδος-Κρήτης, τη δεδομένη στιγμή μάλιστα, μόνο ουτοπική κι εξωπραγματική μπορεί να χαρακτηριστεί. Η πολυπόθητη Ένωση πραγματοποιήθηκε με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου που αναφέρεται λίγο παρακάτω.
  Το απόσπασμα από την συνθήκη του Λονδίνου που αφορά την Κρήτη και στο οποίο δεν γίνεται αναφορά σε κανέναν όρο:

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=48#ixzz1CNDTK8sn

  Reply
 13. Ανώνυμος

  ΜΗ ΣΚΑΤΕ ΡΕ!!! ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ…

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *