Γκλομπ και σφαίρες καουτσούκ κατά Ισπανών διαδηλωτών!

ΔΕΙΤΕ: Διέλυσαν συγκέντρωση στη Βαρκελώνη ενόψει Champions League

Σαράντα τρεις ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός επιχείρησης της αστυνομίας για τη διάλυση διαδήλωσης στην Πλατεία της Καταλωνίας στη Βαρκελώνη.
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων διέλυσαν βίαια μια ….
μικρή ομάδα διαδηλωτών. Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν αρχίσει να καθαρίζουν την πλατεία για να είναι έτοιμη για τους εορτασμούς που θα γίνουν ενδεχομένως αύριο εκεί με την ευκαιρία του τελικού του Champions League.

Κρανοφόροι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον μερικών δεκάδων διαδηλωτών οι οποίοι είχαν αποκλείσει μια από τις εισόδους της πλατείας εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων καθαρισμού. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Σαράντα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός. Πέντε νοσηλεύτηκαν κυρίως με μώλωπες, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών κάνοντας έναν προσωρινό απολογισμό.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαρισμού προχώρησαν στη συνέχεια στη διάλυση του καταυλισμού υπό την επίβλεψη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που είχαν πάρει θέσεις γύρω από την πλατεία.

Οι διαδηλωτές ανήκουν στο αποκαλούμενο κίνημα Μ-15, το οποίο εμφανίστηκε στις 15 Μαϊου κι έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους.

Ζητούν την ριζική μεταρρύθμιση του δημοκρατικού συστήματος της Ισπανίας, το οποίο καταγγέλλουν ότι εξυπηρετεί τις αγορές. Το κίνημα καταγγέλλει επίσης την διαφθορά στην πολιτική ζωή της χώρας και το υψηλό ποσοστό ανεργίας – 20% – το υψηλότερο στις χώρες της Ευρωζώνης.

Δείτε το βίντεο

http://greek-news24.blogspot.com/2

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *