Τελευταία Νέα

«Η Κυβέρνηση θυσιάζει την δημόσια εκπαίδευση στο «βωμό» των μνημονίων…»

Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία


Η μνημονιακή «λαίλαπα» της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφο τον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης που κόβεται και ράβεται στα μέτρα των ανάλγητων απαιτήσεων των δανειστών…
Ο φετινός Σεπτέμβρης δεν θα είναι ο ίδιος για την μαθητική κοινότητα και για τους εκπαιδευτικούς, αφού η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με κλεισμένα πολλά σχολεία στην τεχνική και γενική εκπαίδευση και με 16.000 χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς από την περσινή χρονιά. 

Πρώτα, με το σχέδιο «Αθηνά» που επέφερε σημαντικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα στις σπουδές χιλιάδες νέων, έπειτα με τις καταργήσεις ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, με τις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα σχολείων, με την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών, με τις οριζόντιες περικοπές και μειώσεις στις δαπάνες για την παιδεία και τώρα με το Νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έλλειψη σοβαρού και υπεύθυνου σχεδιασμού για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρα μας, το μόνο που επιτυγχάνεται από την Κυβέρνηση είναι η πλήρης απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στοχοποιεί την δημόσια παιδεία και την συρρικνώνει οδηγώντας την στην εξαθλίωση με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία μας και το μέλλον της χώρας μας. Σίγουρα η παιδεία στη χώρα μας χρειάζεται σημαντικές αλλαγές αλλά με σοβαρό και υπεύθυνο σχεδιασμό, με σύστημα και συγκεκριμένους στόχους και όχι μια αναμόρφωση στο «πόδι», που έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων και όχι της ελληνικής κοινωνίας, από μια ανίκανη Κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. 

Οι υπάκουοι Κυβερνώντες στα κελεύσματα της Τρόικας αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η παιδεία είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό κεφάλαιο και η επένδυση σε αυτό θα επιφέρει μακροπρόθεσμα πολλαπλά οφέλη στη χώρα μας. Κάθε φορά όμως που βάζουν στο στόχαστρο την δημόσια παιδεία να θυμούνται ότι «πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Εμείς ας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς αν και όποτε ξεκινήσει εύρυθμα και φυσικά όσο καλή μπορεί να είναι με τόσες ανοιχτές «πληγές» για την ελληνική παιδεία!

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *