Παραλύει αύριο Τετάρτη όλη η χώρα!!


Ρολά κατεβάζουν για άλλη μια φορά δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στην απεργία παίρνουν μέρος…

γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και στις ΔΕΚΟ, σε τεχνικές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, σε ασφαλιστικά Ταμεία, Ναυτεργάτες και Λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απεργία έχει κηρύξει για αύριο και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα λεωφορεία της Αθήνας (ΟΣΥ) από την έναρξη της βάρδιας έως της 9 π.μ. και από 9 μ.μ. έως την λήξη της βάρδιας. Επιπλέον από τα μεσάνυχτα τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Επίσης, ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο. Στους επιβάτες του ΟΣΕ που έχουν εκδώσει εισιτήρια, θα επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται κουπόνι ταξιδίου.

Τέλος, κανονικά θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λόγω επίταξης.

Εν τω μεταξύ, στάση εργασίας για σήμερα, Τρίτη 19/02/2013 και ώρες 11:00 έως 16:00 αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, προκειμένου τα μέλη της να παραστούν στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει στη λέσχη στην Πλ. Αττικής. Θέμα συζήτησης θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Σημειώνεται ότι, μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας «Οδικών Συγκοινωνιών» έχουν διεξαχθεί τρεις συναντήσεις.

Τα συνδικάτα στο πλαίσιο της κινητοποίησης οργανώνουν συλλαλητήριο αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ. Νωρίτερα προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Στην εξώδικη προαναγγελία της αυριανής 24ωρης γενικής απεργίας, που απέστειλε η διοίκηση της ΓΣΕΕ προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, τονίζεται η αντίθεση των συνδικάτων στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και ζητείται μεταξύ άλλων η ανάκληση του μέτρου της επίταξης και των ποινικών διατάξεων.

Η ΓΣΕΕ ζητεί την άμεση υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καλώντας τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, να προσέλθουν σε ειλικρινή και επί της ουσίας διάλογο με τη ΓΣΕΕ, προκειμένου να διαπραγματευθούν για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υποχρεωτικής και γενικής εφαρμογής για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους της χώρας.

Ως τη μεγάλη ώρα της αναμέτρησης, για τους Δημόσιους Υπαλλήλους, χαρακτηρίζει η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ την αυριανή γενική απεργία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα είναι προ των πυλών και αφορούν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Τη στήριξή τους στα αιτήματα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εκφράζουν έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις, όπως αποφάσισαν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *