Φουντώνει η συζήτηση για νέο «πακέτο» στην Ελλάδα

Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας δεν θα ξεπεραστούν το 2014 και συνεπώς είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί η χώρα επιπλέον οικονομική βοήθεια από την ευρωζώνη πριν βγει στις αγορές, δήλωσε ο επικεφαλής του ….
Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι δανειστές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περίπου 10-11 δις ευρώ από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και έως το 2015. Όμως, πολλές κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν είναι πρόθυμες να χορηγήσουν περαιτέρω οικονομική βοήθεια, λόγω της αρνητικής κοινής γνώμης, με τους ψηφοφόρους να έχουν κουραστεί από τη διάσωση άλλων χωρών.

«Σε ό,τι αφορά την πιθανή ανάγκη για ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, είναι σαφές ότι παρά την πρόσφατη πρόοδο,τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν λυθεί τελείως μέχρι το 2014», δήλωσε Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας: «Είναι ρεαλιστικό να εκτιμούμε ότι θα απαιτηθεί επιπλέον στήριξη πέρα από το τρέχον πρόγραμμα. Υπό αυτό το πρίσμα, το Eurogroup άφησε να εννοηθεί ότι δεσμεύεται να παράσχει επαρκή στήριξη στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος και πέρα από αυτό μέχρις ότου η χώρα ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές».

Κατέστησε επίσης σαφές ότι όταν παρουσιαστούν τα επικυρωμένα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας για το 2013 – κάτι που θα συμβεί τον Απρίλιο του 2014 – ίσως να εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω ανακούφισης χρέους.

«Το Eurogroup συμφώνησε τον προηγούμενο χρόνο να εξετάσει το ενδεχόμενο νέων μέτρων, εάν χρειαστεί, όπως νέα μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης για την Ελλάδα… εφόσον η χώρα ικανοποιήσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις», δήλωσε.

«Δεν θα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε εάν αυτές οι προϋποθέσεις υπάρχουν πριν τον Απρίλιο του επόμενου έτους», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

http://rizopoulospost.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *