Μεγάλο μέτωπο συμπαράταξης για πρόωρες εκλογές ζητεί ο Τσίπρας

Πρόσκληση σε μαζικούς φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, αλλά και στον ελληνικό λαό για τη…

δημιουργία «ενός μεγάλου μετώπου συμπαράταξης, που, με ανένδοτο αγώνα, θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προσφύγει σε εκλογές», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ελληνικός λαός, «παρά τη φάση της βουβής οργής» που διέρχεται, μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του και να διεκδικήσει διέξοδο σωτηρίας με μια πολιτική λύση, δηλαδή μέσα από τις κάλπες. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει σοβαρό ζήτημα κυριαρχίας της χώρας, μετά και τη συζήτηση στη Γερμανία για τη χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα, που θα συνοδεύεται από νέο Μνημόνιο και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην αυριανή (Τρίτη) δίκη συνδικαλιστών της ΠΟΕ- ΟΤΑ για κινητοποιήσεις που είχαν γίνει το 2011, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η δίκη 35 μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης εντάσσεται σε σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και κοινωνικών αντιστάσεων. Είναι μια πολιτική δίκη, είπε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο, σημείωσε ότι μετά και τις πολιτικές επιστρατεύσεις, είναι σαφές ότι έρχεται η ποινικοποίηση των αγώνων, κάτι που αντανακλά τον πανικό και τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στις αντιστάσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστές, αλλά εμείς, πρόσθεσε, θέλουμε να τρομοκρατήσουμε όλους αυτούς, που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια. Δεν έχουμε κλαδικά αιτήματα, αλλά ένα γενικότερο ζήτημα που είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, είπε ο κ. Μπαλασόπουλος.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *