«Παιδιά ούρλιαζαν, μητέρες πανικοβλήθηκαν» – Τι λένε οι άνθρωποι των σούπερ μάρκετ που «χτύπησαν» οι ληστές με τα καλάσνικοφ;

Παιδιά ούρλιαζαν, γυναίκες πανικοβλήθηκαν την ώρα που οι ληστές με τα καλάσνικοφ μπήκαν μέσα σε δύο σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας της Κρήτης στο Ηράκλειο…

Πρόκειται για τους ληστές με τα καλάσνικοφ που χθες το απόγευμα έσπειραν τον πανικό επιχειρώντας μία απόπειρα ληστείας σε ένα κοσμηματοπωλείο ενώ λήστεψαν δύο σούπερ μάρκετ και ένα βενζινάδικο (δείτε εδώ).

Ώρα 8.20 το βράδυ, την ώρα που όλο το Ηράκλειο γιόρταζε την Τσικνοπέμπτη, οι τρεις ληστές έχοντας στα χέρια τους καλάσνικοφ και πυροβόλα όπλα, προσπάθησαν να εισβάλουν σ’ ένα κοσμηματοπωλείο στην Θερίσου.

Ο ιδιοκτήτης πρόλαβε και τους είδε και κατέβασε τα ρολά προστατεύοντας τόσο τον εαυτό του όσο και την επιχείρησή του.

Οι τρεις άνδρες, αφού κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι σε αυτή την αντίδραση του ιδιοκτήτη, μπήκαν σ’ ένα peugeot που είχαν κλέψει και διέφυγαν προς το Γάζι.

Χτύπησαν τον διευθυντή του καταστήματος

Κατά την διαδρομή τους σταμάτησαν σ’ ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στην οδό Ηρακλή και αποφάσισαν να μπούνε μέσα και να το ληστέψουν.

Το σούπερ μάρκετ ήταν ανοιχτό και είχε μέσα πελάτες. Οι τρεις άνδρες με τα πρόσωπά τους καλυμμένα και κρατώντας τα όπλα στα χέρια μπήκαν στο σούπερ μάρκετ και απειλούσαν όποιον βρήκαν μαζί τους.

«Επικράτησε πανικός από τους πελάτες. Υπήρχαν μητέρες με παιδιά μέσα στο υποκατάστημα που άρχιζαν και ούρλιαζαν. Ένας από τους ληστές εντόπισε τον διευθυντή του καταστήματος και τον απείλησε με το όπλο του ενώ στη συνέχεια τον χτύπησε με το κοντάκι και κατευθύνθηκε προς τα ταμεία», ανέφερε στο cretapost, υπάλληλος του σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, οι πελάτες ήταν πεσμένοι κάτω και περίμεναν να τελειώσει το μαρτύριο αναίμακτα. Οι ληστές πήγαν στα ταμεία και «σήκωσαν» ότι βρήκαν. Ωστόσο, τα ταμεία είχαν ελάχιστα χρήματα καθώς η χρηματαποστολή είχε περάσει λίγη ώρα πριν και είχε πάρει τα έσοδα της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κατάστημα της οδού Ηρακλή οι ληστές αφαίρεσαν 5.000 ευρώ περίπου.

Επόμενος σταθμός ένα Βενζινάδικο κι το σούπερ μάρκετ στο Γάζι

Οι τρεις ληστές με τον βαρύ οπλισμό έφυγαν από το σούπερ μάρκετ της οδού Ηρακλή και κατευθύνθηκαν προς το Γάζι βγαίνοντας στην εθνική οδό.

Αποφάσισαν όμως να σταματήσουν σ’ ένα βενζινάδικο και να αφαιρέσουν τα χρήματα από τα ταμεία απειλώντας τον υπάλληλο με τα όπλα.

Τελευταίος σταθμός ήταν το υποκατάστημα σούπερ μάρκετ του Γαζίου που επίσης εκείνη την ώρα ήταν ανοιχτό έχοντας πελάτες μέσα στο μαγαζί.

Για μία ακόμα φορά οι τρεις ληστές έσπειραν τον πανικό σε πελάτες και προσωπικό του καταστήματος ωστόσο εκεί φαίνεται ότι δεν χτύπησαν κανέναν. Πήγαν απλώς στα ταμεία, πήραν τα χρήματα και έφυγαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η λεία των ληστών από το δεύτερο σούπερ μάρκετ ανέρχεται στα 5.000 ευρώ περίπου καθώς λίγο πριν είχε περάσει η χρηματαποστολή κι είχε πάρει τα έσοδα της ημέρας.

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ.

Οι τρεις ληστές με τα καλάσνικοφ στη συνέχεια μπήκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητό τους και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται από χθες τα βίντεο ασφαλείας που έχουν καταγράψει καρέ – καρέ τις κινήσεις των ληστών μέσα στα υποκαταστήματα των σούπερ μάρκετ.

Οι άνδρες της αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να πιάσουν τους τρεις αγνώστους άνδρες με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *