Σφυρίζει αδιάφορα ο Δήμος Λευκάδας στα προβλήματα περίθαλψης των δημοτών

Άρθρο του υποψήφιου δήμαρχου Λευκάδας κ. Νικόλαου Νησιώτη

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε η στάση του Δήμου σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο της Υγείας και την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ που….
άφησε χωρίς περίθαλψη τους συμπολίτες μας. Το θέμα στη Λευκάδα είναι ιδιαίτερα σοβαρό γιατί δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί. Πιό συγκεκριμμένα η απόφαση της 26/02/2014 αναφέρει:

“1. Το ΕΣΥ πρέπει να μεταρρυθμιστεί και ιδιαίτερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τα χαρακτηριστικά της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με αμοιβές αξιοπρεπείς και ικανές, ώστε να μπορούν να συντηρούν την επαγγελματική τους στέγη.

2. Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού είναι στην θετική κατεύθυνση.

3. Να δοθεί προτεραιότητα στελέχωσης των μονάδων Υγείας σε απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές (νησιωτικές & ορεινές) δίνοντας και τα ανάλογα κίνητρα και να αλλάξει το σημερινό καθεστώς με την προκήρυξη θέσεων και κάλυψη όλων των κενών, προς όφελος των πολιτών.

4. Η απότομη μεταβολή του ΕΟΠΥΥ δημιούργησε προβλήματα στον πληθυσμό σε μια περίοδο με πολλές ιώσεις – επιδημίες και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει το σύστημα.”

Με άλλα λόγια αποφάσισαν να μην κάνουν τίποτα. Πέρα βέβαια απ’το να συνταυτιστούν και να συμπλεύσουν με τις απόψεις του πλέον αποτυχημένου και απεχθή υπουργού υγείας, του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναρωτιέται κανείς, αν ο Δήμος έλαβε καν υπόψιν του τις ανάγκες των Δημοτών του, με τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ εκτός λειτουργίας, χωρίς συμβεβλημένους γιατρούς, με τα νησιά Κάλαμο και Καστό χωρίς υπηρεσίες υγείας, το νοσοκομείο με υποστελέχωση και το ίδιο το ίδρυμα σε μεταβατική περίοδο.

Όλα τα παραπάνω, τη στιγμή μάλιστα που ο ιατρικός σύλλογος Λευκάδας θέτει με επίσημη ανακοίνωσή του όλα τα μέλη του στη διάθεση του Δήμου για παροχή υπηρεσιών υγείας σε δομές Κοινωνικού Ιατρείου.

Πάρα πολλοί Δήμοι, αντέδρασαν στην κρίση που μαστίζει όχι μόνο την οικονομία αλλά και το χώρο της υγείας, με την δημιουργία Κοινωνικών Ιατρείων που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, κυρίως των ανασφάλιστων και άπορων, αλλά και ανεξάρτητα από ασφαλιστικό φορέα.

Ο Δήμος Λευκάδας, παρά το ότι είναι μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, δεν έχει κάνει καμία σχετική ενέργεια, ούτε βέβαια έχει συστήσει δομές Κοινωνικού Ιατρείου.

Τελικά ποιον περιμένει ο Δήμος να λύσει το πρόβλημα;

Πατριωτική Κίνηση Λευκάδας
Νικόλαος Μ. Νησιώτης
Πχης ΠΝ εα
Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας

mylefkada.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *