Ιράν προς Τουρκία: ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ “Μην τολμήσετε ξανά εισβολή στη Συρία”

Το Ιράν αποδοκίμασε την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και έστειλε ένα μήνυμα στην Άγκυρα να μην επιχειρήσει ξανά τέτοια επιθετική ενέργεια.

Μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν
Αμίρ Αμπντολαχιάν η Τεχεράνη χαρακτήρισε την ενέργεια της Τουρκίας «αδικαιολόγητη» που περιπλέκει την κατάσταση στη χώρα που πλήττεται από την κρίση.

«Η στρατιωτική επιχείρηση της γειτονικής χώρας (Τουρκίας) στη Συρία δεν έχει καμία δικαιολογία» είπε ο Αμίρ Αμπντολαχιάν στο πρακτορείο Fars την Κυριακή.
«Οι στρατιωτικές επεμβάσεις γειτονικών χωρών στη Συρία, κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη και δημιουργούν μεγαλύτερη ανασφάλεια στην περιοχή», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, η Τουρκία ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά τους ισχυρισμούς της να αποτραβήξει 40 στρατιώτες που φρουρούσαν τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, ο παππούς του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε μια τοποθεσία που αναγνωρίζεται διεθνώς ως συριακό έδαφος, ενώ η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει κυριαρχία στην περιοχή.

Η Συρία δήλωσε ότι η επιχείρηση ήταν μια παραβίαση της συμφωνίας που υπεγράφη το 1921.Η κυβέρνηση της Συρίας, ανακοίνωσε ότι η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, ήταν μια πράξη «κατάφωρης επίθεσης» που πραγματοποίησε η Άγκυρα με ευθύνη για τις επιπτώσεις της.

Σε δήλωση που ανεγνώσθη στην κρατική τηλεόραση της Συρίας, αναφέρεται ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε ενημερώσει το συριακό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με την επιχείρηση, αλλά δεν περίμενε να συμφωνήσει σε αυτήν η Συρία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *