Μίκης: Από τη Σκύλλα της μικρολογίας στη Χάρυβδη του γελοίου

Ο Μίκης υποχρεώθηκε να μιλήσει (το είχαμε ήδη προβλέψει) για τα ιλαροτραγικά «συμβάντα» της «κίνησής» του, επαληθεύοντας για μια φόρα ακόμα τον εαυτό του: Τον χρόνιο κατάρρου των παλινωδιών του και των καισαροπαπικών του μεθόδων, το σταλινισμό στον….
κύβο…

Την «ανοικτή επιστολή» του Μίκη μπορεί να τη διαβάσετε, αν διαθέτετε και αρκετά αποθέματα μαζοχισμού, ΕΔΩ:

http://spithakentroathinas.blogspot.com/2011/04/blog-post_15.html#more

Όταν κανείς καταπιάνεται με ζητήματα σοβαρά, χωρίς το αναγκαίο θεωρητικό και πολιτικό ανάστημα αλλά και χωρίς την αναγκαία προετοιμασία και το χειρότερο, όταν μιλάει σαν πάπας, φυσικό είναι να πέφτει στη μικρολογία, όσες φορές δεν γίνεται βορά του γελοίου.

Μία διευκρίνιση: Το καλλιτεχνικό ανάστημα δεν ταυτίζεται με το πολιτικό, κατά κανόνα μάλιστα αναπτύσσονται και αντίστροφα.

Ο Μίκης ισχυρίζεται ότι είναι ο απόλυτος άρχοντας αυτής της πολιτικής κίνησης και της οργανωτικής της λειτουργίας και διατυμπανίζει, σε όλους τους τόνους, ότι γνωρίζει τα πάντα, ιδιαίτερα αυτούς που εμπιστεύεται.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει ως υπονομευτές αυτούς που ο ίδιος διόρισε («εμπιστεύτηκε») στην «ηγεσία». Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι απλώς μικρολογία, αλλά βλακώδες και ανυπόφορα γελοίο: ανέκδοτο για να χαχανίζουν τα θυμιατά…

Επισημαίναμε πριν από λίγες ημέρες ότι ο Μίκης θα απαντήσει στις καταγγελίες του Ληναίου και του Καζάκη με την γνωστή και πάγια σταλινική συνταγή: ότι η «κίνηση» των «σπιθών» του τρόμαξε τόσο πολύ το καθεστώς(!!!), ώστε κινητοποίησε θεούς και δαίμονες για να την υπονομεύσουν και ότι ο Καζάκης, ο Ληναίος και όσοι διαφωνούν με το Μίκη και τα καμώματά του θα «αφοριστούν» ως «όργανα» αυτής της καθεστωτικής επιχείρησης «υπονόμευσης» της «κίνησης Μίκη».

Επακριβώς εφάρμοσε αυτή τη συνταγή (εξάλλου την έχει σπουδάσει καλά) ο Μίκης. Σαν πάπας τους αφόρισε ως «υπονομευτές» και «υποκινούμενους». Ο σταλινισμός τουλάχιστον θα οργάνωνε και κάποιο, έστω στημένο, κατηγορητήριο.

Ο Μίκης απλώς αφορίζει δίχως να νιώθει την ελάχιστη, έστω, πολιτική και ηθική ανάγκη να απαντήσει συγκεκριμένα στις καταγγελίες. Χωρίς να εξηγεί, κυρίως, πώς αυτός ο «άρχων» και «σοφός», ο απόλυτα γνώστης των πραγμάτων και των ανθρώπων ΔΙΟΡΙΣΕ στην ηγεσία του «κινήματός» του αυτούς τους ανθρώπους!!!!

Όταν δεν μπορεί να μοιράσεις δύο γομαριών άχυρα, όταν σε τέσσερες μήνες οι άνθρωποι της «απολύτου εμπιστοσύνης» σου αποδεικνύονται «υπονομευτές», όταν βρίθεις από πολιτικές και οργανωτικές παλινωδίες και όταν αντί για πολιτική εξήγηση και ανάλυση καταφεύγεις στη μικρολογία και στην αποκατάσταση του θρυμματισμένου σου «εγώ», ΤΟΤΕ είσαι όχι μόνο ακατάλληλος για την πολιτική, αλλά και πολύ επικίνδυνος…

Ο Μίκης δηλώνει στην επιστολή του από τη μια ότι είναι ένας και μοναδικός, ένας απόλυτος γνώστης και απόλυτος «σοφός», αλλά και ταυτόχρονα ομολογεί ότι είναι βλαξ με περικεφαλαία που δεν μπορεί να αρθρώσει στοιχειώδη πολιτικό συνεκτικό λόγο, που παλινωδεί από παραπολιτική μικρότητα σε ιλαρότητα, και το κυριότερο ΕΠΙΛΕΓΕΙ πολιτικά πρόσωπα σύμφωνα με τις ανάγκες της στιγμής και σύμφωνα με το βαθμό της υποταγής τους στο είδωλό του: Μόλις λίγο λοξοκοιτάξουν ή δυσανασχετήσουν αφορίζονται σαν «υπονομευτές» και «όργανα «σκοτεινών δυνάμεων»!!!

Ο άμοιρος δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ούτε την αρλούμπα που ξεστομίζει όταν ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τα πάντα από τις ΜΕΓΑΛΕΣ πολιτικές του εμπειρίες!!!

ΟΙ «μεγάλες» πολιτικές του εμπειρίες είναι το έκτρωμα που λέγεται σταλινισμός και οι «μεγάλες», αλλοπρόσαλλες πτήσεις του: από την αριστερά στη δεξιά, από το ΚΚΕ στο Μητσοτάκη.

ΟΙ μεγάλες του πολιτικές πράξεις είναι ακόμα: «Καραμανλής ή τανκς, οι στενές και κάποιες πολύ στενές και μακρόχρονες φιλίες του με όλες τις καθεστωτικές κορυφές, εθνικές και διεθνείς (μέχρι αξιωματούχους των υπηρεσιών των ΗΠΑ) και όλα τα παράσιτα του καθεστώτος, οι αγκαλιές με τον Ερντογάν και πολλά άλλα.

Με το φορτίο τέτοιων «εμπειριών» έρχεται ο Μίκης, με αυτό-ικανοποιημένο ναρκισσισμό βοναπαρτίστικης γελοιογραφίας, να υμνήσει την απόλυτη «γνώση» και «σοφία» του!!!!

Το χειρότερο: Δεν έχει τη σοφία, αλλά ούτε και τη γενναιότητα να προβεί σε στοιχειώδη αυτοκριτική!!!

Με κάποια «μαργαριτάρια» του νέου κειμένου του, αλλά και του ύφους του θα μιλήσουμε σε άλλο κείμενο.

Υ.Γ. Ο Καζάκης και ο Ληναίος δεν μπορεί πλέον να σιωπούν και κυρίως δεν μπορεί να μιλούν με μισόλογα και υπονοούμενα…

http://www.resaltomag.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

19 Comments

 1. xristos xalkis

  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ.ΟΠΟΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΖΙΖΑΝΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΧΩΡΙΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ,ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ,ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ,ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ,ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ Η ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΡΟΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟ: ΦΤΩΧΙΑ ΚΙ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ- ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΜΜΙΑ. ΧΤΥΠΑΩ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ, ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Καταραμένε Παπαδόπουλε τι μας άφησες ?
  Μας έπνιξες στην Χούντα, μας έδωσες ένα γερό νόμισμα την δραχμή , που μας είχαν σιχαθεί και οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ και μας έστειλαν για λυτρωτές 300 Δημοκράτες και μας γέμισαν Δημοκρατία.
  Ποιος σου είπε μωρέ να δώσεις ρεύμα και στο πιο απομακρυσμένο κωλοχώρι και μας χάλασες τις ρομαντικές βραδιές μας?
  Ποιος σου είπε μωρέ να δημιουργήσεις την ΜΟΜΑ και να κάμεις δρόμους , χωρίς την βοήθεια των ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ακόμη και πάνω στα κατσάβραχα , τι σου έφταιγαν ρε παλιάνθρωπε τα κακόμοιρα τα γαϊδουράκια και μας τα εξαφάνισες.

  Ποιος σου είπε ρε παλιοτόμαρο και μας στέρησες τόόόσα χρόνια τα δημοκρατικά επίθετα από τον κάθε κόκκινοφρουρό με δεξιά τσέπη όπως << ρατσιστής >>, << φασίστας >> που προσδίδουν άλλη αίγλη μπροστά από την λέξη Έλληνας ?
  Άντε ρε άτιμε Παπαδόπουλε , μας είχες αφήσει στην απ’έξω τόσα χρόνια, δίχως δικαίωμα, μίζας , φακελάκι , ρουσφέτι και άλλα ανταγωνιστικά επίθετα ?
  Έφυγες μωρέ και είδαμε τα πρωτοπαλίκαρα του Πολυτεχνείου να μας δίνουν το όνειρο της Δημοκρατίας και πρώτους ψηφήσαμε αυτούς .
  Τους βοηθήσαμε να λιγδώσει η εντερική τους χώρα και τρώγαμε εμείς τα κόκκαλα τους και είναι νόστιμα μωρέ.
  Τους είδαμε να παραλαμβάνουν από διάφορα κόμματα Υπουργεία , μεγαλεία ,δημοσιότητα και εμείς όλο χαρά τους χειροκροτούσαμε και γελάγαμε με το πάθημά σου ωρέ αντίχριστε Παπαδόπουλε.

  Μας άφησε ωρέ τρισάθλιε και εμείς μέσω αυτών των Δημοκρατικών αγωνιστών μετά από τόσα χρόνια καταφέραμε να γίνουμε γνωστοί παγκοσμίως , όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ως << διεφθαρμένος λαός >> ,<< κοπρίτες >> ,<< αντιπαραγωγικοί >> , << μικροαστοί >> και αποκτήσαμε και μια φιλενάδα την λένε Τρόικα είναι καλή γιατί μας το είπαν οι Δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές μας και όχι ένα δικτάτορας.
  Πότε μωρέ άθλιε , ενδιαφέρθηκες να μας κάμεις τόσο γνωστούς και διάσημους σε παγκόσμια κλίμακα από την εποχή των αρχαίων ΕΛΛΗΝΩΝ ?

  Άθλιε Παπαδόπουλε που έφυγες ως απαράδεκτος μόνο με μια σημαία , να ξέρεις όμως ότι εμείς θα σε εκδικηθούμε και θα ψηφήσουμε πάλι τον μεγαλοδημοκράτη μας πρώην υπουργό και συνδιαλλαζόμενο με πολλά δημοκρατικά κόμματα ΜΙΚΗ , μας για να μας φέρει και πάλι κάτι καλύτερο.
  Ακριβά μωρέ την πληρώνουμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας , αλλά έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι ΧΟΥΝΤΑ.
  ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

  Reply
 4. Ανώνυμος

  http://diktyoellinwn.freeforums.org/index.php

  Συμβάλετε με την ενεργή συμμετοχη σας και την γνώσης σας, στην συγκρότηση του πλανητικού δικτύου Κοινοτήτων και Εκκλησιών του Δήμου και τις Απολλώνιας Αδελφότητας Ελλήνων.

  Μέσω των ιστοτόπων: 1. Απολλώνιο Φως .. Η Απολλώνια Αδελφότης, 2. Η Απολλώνια Αδελφότης Ελλήνων και 3. Δίκτυο Κοινοτήτων και Εκκλησιών του Δήμου, επιδιώκουμε την αφύπνιση, καλλιέργεια και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, παράσχοντας γνώση επί πολλών γνωστικών αντικειμένων. Επιδιώκουμε δε διά αυτών κατά κύριον λόγο, την οργάνωση Ελλήνων σε Κοινότητες και Εκκλησιες του Δήμου και την συγκρότηση τις καθοοδηγούσας αυτές, Απολλώνιας Αδελφότητας Ελλήνων.

  Η αφύπνισης μας είναι το πρώτο χρήσιμο και αναγκαίο, αλλα όχι επαρκές βήμα και η αφυπνιστική διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα.Όμως το δεύτερο και αναγκαίο βήμα, παράλληλα με το πρώτο αυτό τις αφύπνισης, πρέπει να είναι η οργάνωση των Eλλήνων σε δρώσες Κοινότητες Eκκλησιες τους Δήμου, ατλώντας οργανωτικές πρακτικές και δομές από το πολιτιστικό τους περιβάλλον και το ιστορικό τους παρελθόν.

  Σε αυτές τις Κοινότητες Εκκλησιες του Δήμου, οι Έλληνες διδάσκονται, βιώνουν και αναβιώσουν τον αυτοδιοικητικό τρόπο οργάνωσης τις κοινωνίας τους και των συγκυριών δεδομένων, αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση τους και την κυριαρχία τους επί τις πατρίδος των.

  Σε αυτές τις κοινότητες Εκκλησιες του Δήμου οι Έλληνες διδάσκονται, βιώνουν και αναβιώνουν την Σοφια, Αρετή, Λογικότητα, Αδελφότητα, Ενότητα το Επιχειρείν και το Αυτοδιοικείν.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙΡΟ
  ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΜΕΣΑ,ΕΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ:ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΑΙΡΕΣΙΝ!!!
  Ο ΜΙΚΗΣ ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΛΙΝΩΔΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ
  ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙ. ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ,ΟΙΚΝ/ΓΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ
  ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!!
  ΜΟΝΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ,ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ,ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ
  ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!
  ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ Π Ε Θ Α Ι Ν Ε Ι !!!!!

  ΠΟΣΗ ΛΥΠΗ……..

  Reply
 6. Ανώνυμος

  5,53 ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ
  πληρωστε και κατι στο φτωχο μπλοκ να διαφημιστειτε
  ολα τσαμπα τα θελετε.

  Π

  Reply
 7. Ανώνυμος

  το ιδιο θα γινει σε ολους τους υπαρχοντες σχηματισμους και στα κομματα.
  στο τελος θα χωρισει η ηρα απο το σταρι (ελπιζω)
  προκειμενου να αναδειχθουν νεα πολιτικα σχηματα.

  εναμισυ χρονο μετα τις τελευταιες εκλογες και εχουμε 4 νεα κομματα απο διασπασεις, μονο απο το κοινοβουλιο, φανταστειτε…
  και που εισαι ακομα………..

  Π

  Reply
 8. Ανώνυμος

  ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ,ΖΟΥΡΑΡΗΣ,ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΩΝ,ΑΝΑΡΧΟΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ.

  Reply
 9. Ανώνυμος

  ΡΕ ΣΕΙΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΝΩ ΤΟΣΟΟΟΟΟ ΛΑΘΟΣ?

  Reply
 10. Ανώνυμος

  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΑ ΣΟΒΑΡΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΗ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΘΑ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ!!!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *