Ενημέρωση για το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου.

Το νέο μισθολόγιο, που θα ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους δημοσίους υπαλλήλους, θα φέρει τεράστιες ανατροπές αφού θα προκαλέσει μέχρι και μειώσεις 40% στις αποδοχές περίπου 30.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, που λαμβάνουν υψηλές αμοιβές λόγω των πολλαπλών και ακριβών επιδομάτων ενώ την ίδια ώρα συνάδελφοι τους που έχουν τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα αλλά αμείβονται λιγότερο, θα ….
δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται μέχρι και 15%.

Στόχος είναι η διαμόρφωση ενιαίου πλαίσιου αμοιβών, που θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και τη θέση ευθύνης, έτσι ώστε οι γραμματείς να μην αμείβονται παραπάνω από τους γιατρούς, όπως συμβαίνει σήμερα.

Η κυβέρνηση εξετάζει τη διαμόρφωση τεσσάρων μισθολογικών κατηγοριών: Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Ο πρώτος μισθός για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είναι 711 ευρώ, Δευτεροβάθμιας 830, Τεχνικής 938 και Πανεπιστημιακής 984 ευρώ ενώ στο τέλος ο μισθός θα φτάναει στα 2.100 ευρώ.

Σύμφωνα με το Έθνος, από τα 40 γενικά επιδόματα που ισχύουν σήμερα θα διασωθούν μόνο τέσσερα : το οικογενειακό, το επίδομα θέσης, το κίνητρο απόδοσης, που θα μετατραπεί σε πριμ παραγωγικότητας και θα καταβάλλεται έπειτα από αξιολόγηση, καθώς και το επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας.

Στόχος του Ενιαίου Μισθολογίου θα είναι στις τελικές αποδοχές να καταλαμβάνει ο μισθός το 70% και τα επιδόματα το 30%.

Με το νέο μισθολόγιο θα γίνει προσπάθεια εξάλειψης των διαφορών μεταξύ υπαλλήλων του ίδιου επιπέδου.
Δηλαδή σήμερα ο νεοεισερχόμενος υπάλληλος πανεπιστημιακής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας λαμβάνει 1.260 ευρώ όταν ο συνάδελφός του στο υπουργείο Οικονομικών παίρνει πρώτο μισθό 2.309 ευρώ ενώ με το νέο μισθολόγιο θα πάει περίπου στα 1.640 ευρώ.

Εκεί που θα πέσει μεγάλο ”μαχαίρι” είναι σε περιπτώσεις υπαλλήλων σε υπουργεία όπως στο υπουργείο Οικονομικών όπου οι αποδοχές πέρα από τον βασικό μισθό ξεπερνούν το 57% των τελικών αποδοχών στους νεοδιόριστους ενώ σε υπάλληλο με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και 17 χρόνια προϋπηρεσία στο σύνολο των 3.194 ευρώ που λαμβάνει ως μισθό, τα 1.849 αφορούν επιδόματα.

ΟΝ ALERT

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

 1. Ανώνυμος

  Αν ησουν στο δημοσιο θα τα ελεγες αλλιως , κανετε τους εξυπνους μεσα απο τους υπολογιστες σας , μπραβο σας δινω συγχαρητηρια για την καθ' ολα αντικειμενικη σας αποψη?Δειτε και παρα εξω απο την τσεπη σας και την προσωπικη σας ιδιοτελεια?Ελληνες……??????????

  Reply
 2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!

  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΑΝΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΝΩΝΤΑΙ

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Η σεβαστή Πυθία έδωσε τον χρησμό της στον ευλαβή επισκέπτη: Μπροστά στο όνομα των Θεών κάθε γόνατο πρέπει να λυγίζει. Στους Ουρανούς και κάτω από την Γή, και κάθε γλώσσα πρέπει να ομολογεί ότι ο Παντοκράτωρ Ζεύς είναι ο Θεός των θεών, για την δόξα των Αθανάτων. Όπως οι εκλεκτοί των Θεών, ευσεβείς και αγαπημένοι, ντυθείτε με μίσος, εκδίκηση, ανυπομονησία και δολιότητα. Αλλά ντυθείτε και με αρετή, υπερηφάνεια, αγάπη και δικαιοσύνη.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

  http://www.hellenicreligion.gr/

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
  ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ.
  ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ
  ΜΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙΠΟΤΑ
  ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ
  ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΕΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
  ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ
  ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ
  ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΟΙ
  ΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΣΦΑΞΕΜΕ ΑΓΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ"
  ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *