Με νόμο κλείνει το ΄εργοστάσιο μωρών΄ στην Ταϊλάνδη!

Νόμο με τον οποίο απαγορεύεται σε ζευγάρια αλλοδαπών να χρησιμοποιούν Ταϊλανδές παρένθετες μητέρες…
μια πρακτική που είχε αναγάγει τη χώρα στο δημοφιλέστερο προορισμό για τον τουρισμό γονιμότητας, προκαλώντας ωστόσο πολλά σκάνδαλα, υιοθέτησε η Ταϊλάνδη.

Τον Αύγουστο, άλλωστε, ένα ζευγάρι Αυστραλών κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε το ένα από τα δίδυμα μωρά που απέκτησε μέσω μιας Ταϊλανδής παρένθετης μητέρας 21 ετών, παίρνοντας μόνο την υγιή αδελφή του.

Μια άλλη υπόθεση, που αποκαλύφθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, αφορούσε έναν πλούσιο Ιάπωνα που απέκτησε τουλάχιστον 16 παιδιά μέσω Ταϊλανδέζων παρένθετων μητέρων, μια υπόθεση που τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλέσει «εργοστάσιο μωρών».

Η πρώτη έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου δόθηκε τον Αύγουστο, ενώ ο νόμος υιοθετήθηκε την Πέμπτη (19/2) και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο.

«Ο νόμος έχει στόχο να εμποδίσει τις μήτρες των Ταϊλανδέζων να γίνουν οι μήτρες του κόσμου. Ο νόμος απαγορεύει στα ζευγάρια αλλοδαπών να έρχονται στην Ταϊλάνδη και να αναζητούν εμπορικές υπηρεσίες παρένθετης μητέρας», δήλωσε ο βουλευτής Ουάνλοπ Τανκανανούρακ.

Βάσει του νόμου ένα ζευγάρι μπορεί να αναζητήσει παρένθετη μητέρα στην Ταϊλάνδη, με την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον ένας από τους δύο συζύγους – που πρέπει επίσης να είναι παντρεμένοι τουλάχιστον τρία χρόνια – έχει την ταϊλανδική υπηκοότητα.

Από την πλευρά τους οι παρένθετες μητέρες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 ετών, να είναι παντρεμένες, να έχουν ήδη τουλάχιστον ένα παιδί και να έχουν λάβει τη συγκατάθεση του συζύγου τους.

beautifullife.com.cy

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *