Ανοιχτή Επιστολή του Γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Παλικής, Παναγή Βλάχου

ΠΡΟΣ
Αξιότιμο κ. Πρόεδρο του ΠΑΣΟK και Πρωθυπουργό της Χώρας
κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Κοιν: Τοπικά ΜΜΕ

Κύριε Πρόεδρε
Η Μεσόγειος φλέγεται! Και ο θυμόσοφος λαός λέει ότι όταν καίγεται το σπίτι του πλησίον σου είναι επικίνδυνο να……
καεί και το δικό σου. Με αφορμή τον πρόσφατο ξεσηκωμό στις χώρες της Μεσογείου θα ήθελα να σας μεταφέρω τους προβληματισμούς των συμπολιτών μας για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Ήδη υπάρχει συσσωρευμένη αγανάκτηση στους πολίτες που προς το παρόν παραμένει βουβή με κάποιες μικροεξαιρέσεις όπως για παράδειγμα η άρνηση πληρωμής διοδίων ή η βίαιη επίθεση στο βουλευτή της Ν.Δ κ. Χατζηδάκη.
Ο κόσμος κ. Πρόεδρε καταλαβαίνει μεν ότι η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και πρέπει να γίνουν θυσίες αλλά δεν καταλαβαίνει:
Γιατί ενώ οι οκτώ στους δέκα συμπολίτες μας βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και έχουν υποστεί περικοπές στο εισόδημά τους δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στις αποζημιώσεις των βουλευτών, έστω να περικόπτονταν οι αποζημιώσεις για συμμετοχή τους σε επιτροπές.
Αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ γιατί πληρώνονται έξτρα για τις επιτροπές; Δεν είναι υποχρεωμένοι να νομοθετούν;
Ο κόσμος κ. Πρόεδρε έχει αγανακτήσει γιατί ενώ υπόκειται σε θυσίες χωρίς κατά βάθος να φταίει βλέπει τους υπεύθυνους για το Βατοπαίδι και τη Siemens και για όλα τα άλλα σκάνδαλα να παραμένουν ατιμώρητοι. Π.χ. ο συντοπίτης μας κ. Μαντέλης παραπέμπεται για ένα απλό πλημμέλημα. Και για τους υπολοίπους της Εξεταστικής ο λαός γελάει με την παρωδία της ωμής συγκάλυψης.
Γιατί αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ δεν αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών; Και όταν λέω να αλλάξει εννοώ ουσιαστικά έτσι ώστε ούτε τα αδικήματα να μπορούν να παραγραφούν ποτέ και όποιος αναλαμβάνει δημόσια θέση ευθύνης να μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή η περιουσιακή του κατάσταση μπαίνοντας και βγαίνοντας από το αξίωμα του και αν κάνει κάτι μεμπτό να ξέρει ότι θα τιμωρηθεί.
Αλήθεια κ. Πρόεδρε οι αποικιοκράτες Άγγλοι έχουν καλύτερη δημοκρατία από τη χώρα μας στην οποία γεννήθηκε και εδραιώθηκε η Δημοκρατία; Και απ’ ότι βλέπουμε με το παραμικρό παράπτωμα τιμωρούνται και οι δικοί μας εδώ για τεράστια σκάνδαλα παραμένουν ατιμώρητοι.
Αλήθεια κ. Πρόεδρε αυτό τον υπέρμετρο αλαζόνα ευτραφή κ. Πάγκαλο γιατί δεν τον μαζεύετε; Ξέρετε τι λέει ο κόσμος για αυτόν; Ότι σας κρατάει και δεν μπορείτε να τον αγγίξετε διότι ξέρει πολλά. Και εν τοιαύτη περιπτώσει δε νομίζω να τιμούν το κίνημα οι συμπεριφορές του.
Ο κόσμος αναρωτιέται κ. Πρόεδρε πώς θα πετύχετε ανάκαμψη της χώρας με το ΦΠΑ να έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη και τα καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Και μιας και μιλάμε για ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές του Ιονίου δεν θα εφαρμόσετε τη νησιωτική πολιτική που προβλέπει μειωμένο ΦΠΑ;
Παίρνετε, παίρνετε, παίρνετε από μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι εις βάρος της Ανάπτυξης; Και δεν φτάνει αυτό αλλά βάζετε και τις κοινωνικές ομάδες σε αντιπαραθέσεις καθιστώντας εύκολα υπαίτιους της κρίσης τους δημοσίους υπαλλήλους. Αλήθεια κ. Πρόεδρε φταίει ο φουκαράς ο δημόσιος υπάλληλος των χιλίων ευρώ ή αυτοί που έλαβαν εκατομμύρια μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα και λοιπά σκάνδαλα ή ακόμη αυτοί που σπαταλούν αλόγιστα το δημόσιο χρήμα; Π.χ ενώ το Δημόσιο διαθέτει τόσα ακίνητα, σπαταλούνται τεράστια ποσά για ενοίκια δημοσίων κτιρίων. Θα μπορούσα να σας αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα κακής διαχείρισης.
Ο κόσμος κ. Πρόεδρε βλέπει με λύπη του μία σοσιαλιστική Κυβέρνηση στο όνομα της τρόικας να προσπαθεί να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Συγκεκριμένα: Ανοίξατε υποτίθεται το επάγγελμα των φορτηγατζήδων δυστυχώς όμως ο απλός φορτηγατζής βλέπει ότι το άνοιγμα ήταν μόνο κατ’ επίφαση. Γιατί με τον τρόπο που έγινε ευνοούνται μόνο οι μεγάλες Εταιρείες. Αυτό εντάσσεται στα σοσιαλιστικά μας οράματα κ. Πρόεδρε;
Είχατε δεσμευτεί προσωπικά κ. Πρόεδρε ότι θα επανεξετάσετε το θέμα των τελών κυκλοφορίας. Δυστυχώς καμία παρέμβαση δεν πράξατε και βρεθήκαμε και φέτος αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα. Έχετε αναρωτηθεί κ. Πρόεδρε ότι αυτά τα διακόσια τριακόσια επιπλέον ευρώ για ένα μισθωτό έλειψαν από τα φροντιστήρια των παιδιών του και τις δόσεις των στεγαστικών του δανείων. Αλλά βέβαια που να το καταλάβετε εσείς εκεί πάνω. Για εσάς τα διακόσια τριακόσια ευρώ δεν είναι τίποτε γιατί οι τσεπούλες σας είναι γεμάτες κυρίως χάριν των αξιωμάτων που κατέχετε. Νομίζετε κ. Πρόεδρε ότι αν είχαμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε καινούργια σύγχρονα αυτοκίνητα δεν θα το κάναμε; Είναι άραγε σοσιαλιστική η αντίληψη να πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με βάση τα κυβικά του οχήματος; Δηλαδή εσείς ο σοσιαλιστής Πρωθυπουργός μας λέτε εμείς οι φτωχοί να κυκλοφορούμε με κάρα και εσείς οι πλούσιοι με λιμουζίνες για να ξεχωρίζουμε. Να σας υπενθυμίσω ότι ο αείμνηστος πατέρας σας έβαλε τέλος σε αυτό το διαχωρισμό και εσείς τον επαναφέρατε.
Και μιας και μιλάμε για τον αείμνηστο πατέρα σας ο κόσμος έχει την αίσθηση κ. Πρόεδρε ότι δεν θα έπεφτε τόσο αμαχητί στις ορέξεις των διεθνών κερδοσκόπων και της τρόικας. Θα έβρισκε σίγουρα τρόπο να μη δανείζεται αυτή τη στιγμή η χώρα με 6%.
Αλήθεια κ. Πρόεδρε από αυτή την απίστευτα απαράδεκτη ληστρική επιδρομή της ΔΕΗ ποιος θα προστατεύσει τον πολίτη; Αυτό είναι το κοινωνικό συμβόλαιο που υπογράψαμε το 1981 με το λαό;
κ. Πρόεδρε σαν Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με το κύρος που σας περιβάλλει γιατί δεν παρεμβαίνατε σε διεθνές επίπεδο έτσι ώστε τα κράτη να δανείζονται και αυτά με 1% όπως οι τράπεζες και όχι με 6% που τα καταντούν έρμαια των κερδοσκόπων.
Κ. Πρόεδρε
Στο όνομα της τρόικας έχουμε ξεχάσει να κοιτάξουμε και τις ελάχιστες ανάγκες του λαού. Π.χ ενώ γίνεται χορός εκατομμυρίων στις προμήθειες φαρμακευτικών ειδών, κάνετε λόγο για ενοποίηση νοσοκομείων με μοναδικό κίνητρο την περικοπή δημοσίων δαπανών χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας τις ανάγκες των πολιτών. Να σας αναφέρω ένα παράδειγμα στην περιοχή που ζω: Είναι μια απομονωμένη περιοχή των οκτώ χιλιάδων κατοίκων και με γερασμένο πληθυσμό. Και φημολογείται ότι το Νοσοκομείο μας θα ενοποιηθεί με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας. Την υγεία αυτού του κόσμου δεν την σκέφτεστε;
Να σας αναφέρω επίσης κι ένα άλλο παράδειγμα. Κυκλοφορούν φήμες ότι θα φύγει και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που όπως σας προανέφερα είναι μια απομονωμένη περιοχή. Αλήθεια κ. Πρόεδρε ποιος αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη σε μια περιοχή των οκτώ χιλιάδων κατοίκων; Βέβαια ούτε κι αυτό μπορείτε να το καταλάβετε γιατί περιστοιχίζεστε από δεκάδες αστυνομικούς έχοντας εξασφαλίσει την προσωπική σας ασφάλεια.
Κύριε Πρόεδρε
Κλείνοντας θέλω να σας ενημερώσω και για τα του χώρου μας εδώ τοπικά.
Μετά την πρόσφατη εκλογική μας ήττα το κορυφαίο όργανο του Νομού μας η Νομαρχιακή Επιτροπή παραιτήθηκε και σήμερα το κίνημα στο Νομό μας είναι ακέφαλο. Θα περίμενε κανείς αν βεβαίως το κίνημα δούλευε και υποληπτόταν τις Οργανώσεις, όπως θα έπρεπε, να είχε προκηρύξει ήδη εσωκομματικές εκλογές. Αντ΄ αυτού κυκλοφορούν φήμες ότι θα φυτευτεί διορισμένη Νομαρχιακή Επιτροπή από τα κεντρικά. Με την γελοία πρόφαση βεβαίως να μην ματώσουμε. Και σας ερωτώ κ. Πρόεδρε: Αυτό λέγεται σεβασμός απέναντι στη βούληση των μελών μας; Ή τελικά τη βούληση των μελών μας τη θυμόμαστε μόνο στις εκλογές;
Ελπίζω κ. Πρόεδρε οι προβληματισμοί που σας μεταφέρω να ληφθούν υπόψη τώρα που είναι νωρίς πριν φθάσουμε στα φαινόμενα της Αιγύπτου και της Τυνησίας.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Βλάχος Παναγής
Γραμματέας Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Παλικής
Πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Κεφαλληνίας και Ιθάκης

http://kefalos-net.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

 1. Ανώνυμος

  ρε βλαχο….θυμηθηκες και συ μετα απο ολα τα αισχη του αρχηγου σου να τον κραξεις……ολο το συναφι σου ιδιο ειναι…αφου εισαι βολεμενος κοπριτης και συ…(ετσι σας αποκαλει ο υπουργος σας)τι προσπαθεις να αποδειξεις στον κοσμο?? αστα φιλε…παλι αυτον θα ψηφισεις παλι αυτον θα γλειφεις παλι αυτον θα ζητωκραυγαζεις…παλι αυτους θα παρακαλας να βολεψουν τα παιδια σου…παλι..παλι…παλι.. γιατι δεν αλλαζετε εσεις ….θα παραμεινετα στην ιστορια ως οι μεγαλυτεροι προδοτες της ΕΛΛΑΔΑΣ μας……οι μεγαλυτεροι κοπριτες της ιστοριας μας…….περαστικα σας

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΔΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΑ ΤΡΙΧΩΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΙΣΘΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΑ.ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ,ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ 81.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ.ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΜΚΟ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ.ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΜΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΑΠΟΤΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΑΠΟΤΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ.
  Ε ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΤΟ…ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΡΑΜΜΑΤΑ

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΟΧΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

  ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΣ ΚΑΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ

  ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΤΗΡΙΞΕΙΣ, ΔΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΣΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ

  ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΑΠ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ????ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ?????
  ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

  Reply
 6. Ανώνυμος

  Φίλε Σύμβουλε, αφού το βλέπεις το χάλι, τι το θές το ρημάδι; δεν υπάρχει περιθώριο για συναισθηματισμούς, μας καταστρέφουν. Ας δούμε την πραγματικότητα επιτέλους!!!

  Reply
 7. Ανώνυμος

  ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ ΚΟΥΚΟΥΕΤΖΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ! Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΛΒΑΣ ΓΩΝΙΑ. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗ ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥΣ! ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ !ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ!ΑΝ ΑΦΗΝΑΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ….ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ….Ο ΛΑΟΣ! ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!ΑΛΙΜΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ…….. ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΩΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ…………ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΘΕ ΑΞΙΑ …….ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΑΛΥΤΡΟΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ?

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *