Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα κουφάλες συνδικαλιστές

Δεν πείθετε. Είστε όλοι σας ανίκανοι να διαχειριστείτε τις τύχες των εργαζομένων. Ανίκανοι και γλείφτες. Συνεργάζεστε με…

τους μισθοφόρους των ΜΜΕ για να αφανίσετε την Ελληνική εργατική τάξη.

Σε ένα κράτος – μαφία δεν θα περίμενε κανείς να λειτουργεί διαφορετικά ο συνδικαλησμός, η δημοσιογραφία και η ανθελληνική μαφία των λαθρολάγνων πολιτικάντηδων.

Η λειτουργία των συνδικάτων και η διαπλοκή τους με την εξουσία, και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες ήταν μια από τις βασικές αιτίες της Ελληνικής τραγωδίας, της καταστροφής του παραγωγικού ιδ, τομέα και των Ελλήνων εργαζομένων.

Προκαλώντας απροκάλυπτα με την στάση τους χιλιάδεςς εργαζόμενους, που κάθε μήνα χάνουν τη δουλειά τους και τα εκατομμύρια ανέργων που δεν μπορούν να σταυρώσουν μεροκάματο, οι κομματικοί συνδικαληστές, τα τσιράκια του συστήματος συνεχίζουν να αδιαφορούν για το δράμα των Ελλήνων.

Η πρόστυχη, “συνδικαληστική δράση” με τα λευκά γάντια στο όνομα του εργάτη είναι το πιο επικίνδυνο φαινόμενο. Τα συνδικάτα είναι ανίκανα να δημιουργήσουν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων.

Κομματόσκυλα, είστε για γέλια και για κλάματα. Ούτε τα χρήματα τους, τα δεδουλευμένα τους δεν μπορούν να πάρουν πλέον οι εργάτες που “εκπροσωπείτε”.

Διαβάστε τα κατορθώματα σας μόνο για τον κλάδο μας και τραβάτε να κρυφτείτε στα σάπια κόμματα που υπηρετείτε.

ΑΛΤΕΡ : Απλήρωτοι πάνω από τρία χρόνια παραμένουν οι περίπου 650 εργαζόμενοι του Αλτερ

«Απογευματινή» : 130 είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας «Απογευματινή» που κατέβασε ρολά τον Οκτώβριο του 2010, ενώ ήδη χρωστούσε μισθούς 4 μηνών.

«Ελευθεροτυπία»: Απλήρωτοι και χωρίς αποζημίωση παραμένουν από τον Ιούλιο του 2011 οι περίπου 850 εργαζόμενοι. Σταμάτησε να εκδίδετε την «Ελευθεροτυπία» τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, όταν οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας.

Liberis Publications S.A.: 200 εργαζόμενους πέταξε στον δρόμο τον Νοέμβριο του 21012 ο εκδότης Αντώνης Λυμπέρης, βάζοντας αιφνιδιαστικά λουκέτο σε 15 περιοδικά και 2 ραδιόφωνα, ενώ είχε ήδη προβεί σε μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία.

Imaco : Λουκέτο έβαλε τον Φεβρουάριο του 2012 ο όμιλος Imaco, ενώ ήδη από τον Οκτώβριο του 2011 είχε σταματήσει να πληρώνει τους εργαζόμενους και έκλεινε περιοδικά.

«Κέρδος» : Μισθούς από τον Απρίλιο του 2013 και δεδουλευμένα προηγούμενων ετών οφείλει στους εργαζόμενους, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ διεκδικούν επίσης επιστροφή χρημάτων από παράνομες μονομερείς μειώσεις στους μισθούς τους.

«Εξπρές»: Μισθούς δύο ετών κατά μέσο όρο οφείλει στους εργαζόμενους, ενώ η εφημερίδα «Εξπρές» σταμάτησε να εκδίδεται τον Ιούλιο του 2013.

«Ισοτιμία» – «Παρασκευή και 13» – «Αποκαλύψεις»: Απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι σε πολλές μικρές εφημερίδες που έβαλαν λουκέτο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Σ. Κοτρώτσου των «Αποκαλύψεων», που έκλεισε την εφημερίδα τον Απρίλιο του 2011 χρωστώντας ήδη εφτά μηνών μισθούς σε περίπου 60 εργαζόμενους που δεν έχει αποζημιώσει ώς σήμερα.

«Επενδυτής»: Απλήρωτοι από τον Αύγουστο παραμένουν οι περίπου 70 εργαζόμενοι στον «Επενδυτή», που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση από τον Ιανουάριο, μετά το εταιρικό διαζύγιο των δύο πρώην συν-ιδιοκτητών «Ελεύθερου Τύπου» και «Επενδυτή».

«Αγγελιοφόρος»: Απλήρωτοι τέσσερις μήνες είναι οι εργαζόμενοι στον «Αγγελιοφόρο» της Θεσσαλονίκης, που έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

ΥΣ. – Εκτός από τα ζαρζαβατικά που δίνετε για παρηγοριά στους εργάτες και την μπουρδολογία με τις κομματικές ανακοινώσεις -Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της εισαγόμενης τυπογραφίας και της ανεργίας στον κλάδο;

typografeio.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *