Κωνσταντοπούλου: Ιστορικής σημασίας η δήλωση Γκάουκ για γερμανικές οφειλές

Είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την υποστήριξη από την πλευρά του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στα αιτήματα της Ελλάδος για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων…

«Τιμώντας την επέτειο εκτέλεσης των αγωνιστών της Καισαριανής ο πρόεδρος της Γερμανίας προέβη χθες σε μια ιστορικής σημασίας δήλωση, με την οποία συνομολογεί την ανάγκη διερεύνησης της προοπτικής καταβολής των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

»Είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής η οποία είναι και πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών υπογράμμισε πως «αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με το γεγονός ότι για πρώτη φορά το ζήτημα προωθείται με συντονισμένο και επίσημο τρόπο από ελληνικής πλευράς από την διακομματική επιτροπή της Βουλής, από τους Έλληνες ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, από τον πρωθυπουργό της χώρας και την κυβέρνηση και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Ας θυμηθούμε όλοι τον υπουργό που, προ τριετίας, δήλωνε ότι “δεν υπάρχει φάκελος για τις γερμανικές αποζημιώσεις” κι ας συνειδητοποιήσουμε ότι τα πάντα είναι ζήτημα διεκδίκησης και πολιτικής βούλησης. Σήμερα, οι γερμανικές αποζημιώσεις, αύριο το χρέος» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

TO BHMA

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *