Όλη η αλήθεια για το ΓΑΛΑ…γιατί στις ημέρες μας έχουν ακουστεί πάρα πολλά πράγματα ..εκτός…

Η μόνη περίοδος στη ζωή μας κατά την οποία πρέπει να τρεφόμαστε με γάλα, είναι όταν…

είμαστε μωρά και, μόνο με μητρικό γάλα. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να πίνουμε γάλα από άλλα ζώα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί είναι η «τέλεια τροφή», προκειμένου να είναι υγιείς.
Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μία αέναη μηχανή γάλακτος. Πριν από 3.000 χρόνια, μία αγελάδα μπορούσε να δώσει 90 κιλά γάλα σε ένα χρόνο. Σήμερα, κατά μέσο όρο μία αγελάδα δίνει 6.750 κιλά, δηλαδή 75 φορές περισσότερο!…
… Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνιτή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς.
Ο Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτης έγραψε το βιβλίο «Όλη η αλήθεια για το γάλα», ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να παρουσιάσει δηλαδή «την άλλη πλευρά του θέματος», παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και σήμερα, σχετικά με το ρόλο που παίζει το γάλα και τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων ασθενειών από την κατανάλωσή του. Όλες τις πληροφορίες που περιέχονται στο βιβλίο, προέρχονται από αξιόπιστες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές πηγές.

Απ’ ότι φαίνεται το να καταναλώνουμε γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και να έχουμε μία δίαιτα πλούσια σε ζωική πρωτεΐνη προσφέρει εύκολα κέρδη στις βιομηχανίες αλλά δεν προσφέρει γερά κόκαλα και ανοσοποιητικό σ’ εμάς. Η βιομηχανία των γαλακτοκομικών έχει ουσιαστικά τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τις πληροφορίες των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας και τις χειρίζεται σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα. … ψάξε ΕΔΩ
Στην δημιουργία της διατροφικής πυραμίδας -που δίνει την αντιεπιστημονική σύσταση των 3 μερίδων γαλακτοκομικών την ημέρα- συνέβαλε μία επιτροπή της οποίας η πλειοψηφία απαρτίζονταν απο εκπροσώπους της βιομηχανίας του γάλακτος.
Η διατροφική πυραμίδα επίσης δεν έχει καμία σχέση με τη Μεσογειακή Διατροφή -που παρερμηνεύουν πολλοί διαιτολόγοι και γιατροί οι οποίοι δεν έχουν διαβάσει λεπτομερώς την επιστημονική βιβλιογραφία και στηρίζονται μόνο στις γνώσεις που έχουν πάρει απο τη σχολή τους- όπως την κατέγραψε ο Ancel Keys κατα τον οποίον οι λαοί της Μεσογείου κατανάλωναν 2 μερίδες γαλακτοκομικών τη βδομάδα και όχι 3 μερίδες την ημέρα, 1-2 φορές τη βδομάδα ψάρι το οποία σπάνια το αντικαθιστούσαν με τα πουλερικά και λίγες φορές κατά τη διάρκεια του έτους κατανάλωναν το κόκκινο κρέας.

http://www.terrapapers.com/?p=7289

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *