ΠΕΙΘΩ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ

Η πειθώ αποτέλεσε ανέκαθεν ένα σημαντικό όπλο ορισμένων ανθρώπων να βιάζουν τη λογική των υπολοίπων. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα το γλωσσικό όργανο επιχειρούν να ευνουχίσουν τη σκέψη και….
την κρίση όσων αισθάνονται ανασφαλείς απέναντι σ’ αυτούς τους «κολοσσούς» της πολιτικής, κοινωνικής ή θεολογικής σκέψης.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Σε μια εκπληκτική ομιλία του ο αντιπρόεδρος της υπερδύναμης Τ. Κέρι προσπαθεί να πείσει το ακροατήριο του ότι η επέμβαση της Συρίας θα είναι «διαφορετική» από άλλες αντίστοιχες σε Κόσοβο, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Σχεδόν εκλιπαρώντας το ακροατήριο του το προτρέπει ν’ αποδεχτεί τις «ειρηνευτικές» επιχειρήσεις, αφού δε θα περιλαμβάνουν χερσαίες δυνάμεις. Καλέ, εμείς μόνο πυραύλους θα ρίχνουμε στους «απολίτιστους». Μόνο θα σκοτώσουμε και δε θα σκοτωθούμε. Ούτε καν αυτούς τους δυο-τρεις χιλιάδες μισθοφόρους που χαραμίζαμε στους άλλους πολέμους και μετά τους σκεπάζαμε με την αστερόεσσα δε θα χρειαστεί να απολέσουμε. Ελάτε, τώρα συμπολίτες μου, δεχτείτε την πρόταση μου. Σκεφτείτε τι παραγγελίες θα έχουν οι βιομηχανίες μας, αναλογιστείτε πόσο υποφέρουν στη Συρία από τα χημικά, ενώ εμείς θα τους ρίξουμε μερικές «ληγμένες» βόμβες μόνο για 72 ώρες. Λεπτό παραπάνω. Γιατί να σκοτώνονται τρία χρόνια, ενώ μπορούμε να σκοτώσουμε τόσους κι άλλους τόσους σε 72 μόλις ώρες, ρίχνοντας πυραυλάκια, όπου ένας γενναίος και προπαντός «δημοκράτης» πολιτισμένος θα πατά κουμπάκια μπροστά σ’ ένα μόνιτορ, και θα παρασημοφορηθεί σίγουρα για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Ανθρωπότητα.

Μα γιατί να διαφωνείτε με τις επιλογές μας; Πού είναι το κακό άλλωστε; Στις «παράπλευρες» απώλειες μήπως; Ούτε οι πρώτοι θα ‘ναι, ούτε οι τελευταίοι…

Όμως «οι ρήτορες κι οι λωποδύτες», κατά το Σαββοπούλειο άσμα δε λείπουν και στο εσωτερικό της χώρας. Άστραψε και βρόντηξε το «δίδυμο» της συμφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το τι ειπώθηκε είναι απερίγραπτο. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης ανέπτυξε τη «θεωρία» των «δύο άκρων», που μετά τη «θεωρία της σχετικότητας» είναι ότι πιο σοφό έχει ειπωθεί και τεκμηριωθεί επιστημονικά στην ιστορία της ανθρωπότητας!!! Μετά καταπιάστηκε με την ενδεχόμενη πράξη…δολιοφθοράς, αν τυχόν κάποιος βουλευτάκος της πλειοψηφίας καταψηφίσει κάποιο νομοθέτημα του. Αυτός ο άμωμος και άσπιλος πολιτικός επιχειρηματολόγησε για δολιοφθορά και την ίδια ώρα ο Επίτιμος κόντεψε να πάθει απανωτά εγκεφαλικά.

Ο έτερος αστέρας της σοφιστικής, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τη γνωστή ευφράδεια του ανέπτυξε άκρως πειστικά τη θεωρία περί διάνυσης της δύσκολης διαδρομής της χώρας. Αυτό το μότο, παραλλαγμένο ελαφρώς απ’ τη Στουρνάρεια επιχειρηματολογία, η οποία είναι στα 2/3 της διαδρομής, η Βενιζέλεια είναι καλύτερη αφού είναι στα 4/5!!! Βέβαια ενώ η απόσταση του Βενιζέλου είναι καλύτερη για εμάς από την απόσταση του Στουρνάρα, το κακό είναι ότι είναι –λέει- ανηφορική κι έχει λέει μια στροφή!!!

Αν μετά τα παραπάνω υπάρχει έστω και ένας που να διαφωνήσει με το απόφθεγμα του Αϊνστάιν, ας ανησυχεί

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *