Οι τζιχαντιστές πουλάνε γυναίκες και παιδιά για σκλάβους

To Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε στο προπαγανδιστικό περιοδικό Dabiq ότι προσέφερε ως “λάφυρα” στους μαχητές του, γυναίκες και παιδιά της φυλής Γεζίντι που αιχμαλωτίστηκαν στο βόρειο Ιράκ, υπερηφανευόμενο ότι αναβίωσε τη δουλεία.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος παραδέχεται με σαφήνεια ότι κρατά και πουλάει σκλάβους: «Μετά την αιχμαλωσία τους, οι γυναίκες και τα παιδιά των Γεζίντι μοιράστηκαν μεταξύ των μαχητών του ΙΚ που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στο Σιντζάρ», βεβαιώνει το άρθρο με τίτλο «Η αναγέννηση της δουλείας πριν από την ώρα της».

«Αυτή η υποδούλωση των πολυθεϊστικών οικογενειών είναι ίσως η πρώτη μετά την κατάργηση αυτού του νόμου της σαρία», προσθέτει ο συντάκτης του περιοδικού. “Οι μοναδικές άλλες γνωστές περιπτώσεις –όμως όχι τόσο σημαντικές– είναι εκείνη της υποδούλωσης των χριστιανών γυναικών και παιδιών στις Φιλιππίνες και τη Νιγηρία από τους μουτζαχεντίν των περιοχών αυτών”, συνεχίζει.

Το Dabiq εξηγεί ότι “οι λαοί της Βίβλου” (σ.σ. οι πιστοί των μονοθεϊστικών θρησκειών όπως οι χριστιανοί και οι Εβραίοι) μπορεί να γλιτώσουν από τη σκλαβιά καθώς έχουν τη δυνατότητα είτε να πληρώνουν έναν κεφαλικό φόρο (τον αποκαλούμενο “τζίζια”) είτε να εξισλαμιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο χιλιάδες Γεζίντι είχαν αποκλειστεί επί πολλές ημέρες στα βουνά Σιντζάρ ενώ άλλοι σφαγιάστηκαν, με την τύχη εκατοντάδων παιδιών και γυναικών να παραμένει, από τότε, άγνωστη.

Οι Γεζίντι θεωρούνταν επί αιώνες “σατανιστές” από τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς και τους Εβραίους του Ιράκ, παρ’ όλο που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του διαβόλου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *