Τελευταία Νέα

Όχι άλλη δημοσιογραφική διαστροφή!!!

Γράφει το ΞΩΤΙΚΟ
Ούτε ίχνος ανθρωπιάς πια;;;; Κανένας σεβασμός;;;;;;;;;;;; Για να πουλήσουμε την «είδηση» – το αποκλειστικό οπτικό ντοκουμέντο – πρέπει να ξεπουλήσουμε και την ίδια τη ψυχή μας;;;…


Φτου και ξανά φτου….

Πρώτα κάποιοι «εκλεκτοί» συνάδελφοι… έβγαλαν φόρα παρτίδα τη σωρό του Μιχάλη Ασλάνη.

Τώρα σειρά έχει η φωτογραφία του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της κοπέλας του λίγα λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση… τη στιγμή που ξεψυχούσε. 
Να τονίσω πως η φωτογραφία αυτή σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενημέρωσης παρά μόνο τις τσέπες των ανεκδιήγητων “συναδέλφων”.

Κινήσατε γη και ουρανό, πληρώσατε αδρά, βρήκατε τη φωτογραφία και αμέσως να τη μοστράρετε εξώφυλλο, για να ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ!!!!

Μα είναι δυνατόν… Δεν υπάρχει πλέον ούτε ιερό, ούτε όσιο!!!

Το κράξιμο του κόσμου το ακούτε;;;; Την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους του παλικαριού τους σκεφτήκατε;;;;

Σαν δεν ντρέπεστε, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ!!!

ΕΙΣΤΕ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ!!!

Για το τέλος άφησα ένα ακόμη σχόλιο.

Αυτός που απαθανάτισε τη τραγική στιγμή… που βρήκε το κουράγιο;;; Και έπειτα πούλησε και τη φωτογραφία!!!!

Σας παραθέτω αναλυτικά και τη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η οποία καταγγέλλει τη δημοσίευση στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημέριδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δημοσίευση στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα λίγο πριν ξεψυχήσει.

Η δημοσίευση αυτή όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενημέρωσης, αλλά, αντιθέτως, προσβάλλει κατάφωρα τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος και τις πανανθρώπινες αξίες.

Υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο σεβασμός της προσωπικότητας του ατόμου, η διακριτικότητα και η ευαισθησία καθώς και ο σεβασμός τόσο του νεκρού όσο και των πενθούντων συγγενών και φίλων είναι πρωταρχική υποχρέωση του δημοσιογράφου (άρθρο 2 Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος).

Η δημοσιογραφία για να δικαιώνει το ρόλο της οφείλει να μην υποκύπτει στην ευκολία και στον εντυπωσιασμό. Αντιθέτως, πρέπει να είναι αποκαλυπτική και να ξεσκεπάζει τους σκοτεινούς κύκλους και τα σχέδια που εξυφαίνουν.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, όπου κι αν εργάζονται, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και οι ίδιοι, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, οφείλουν με νηφαλιότητα να ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία. 

Να αποκαλύψουν στον ελληνικό λαό το πραγματικό πρόσωπο της «Χρυσής Αυγής», καθώς και ότι παραμένει μία ναζιστική οργάνωση, η οποία έχει ενδυθεί τον μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να μην φοβηθούν τις απειλές αλλά να δικαιώσουν την αποστολή τους και το ρόλο τους, εμμένοντας σθεναρά στις επάλξεις της ελευθεροτυπίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *