Ο Γερμανικός Τύπος για τη ΧΑ

«Συνεχίζεται η νομική διελκυστίνδα σχετικά με το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα», αναφέρει σε…

τηλεγράφημά του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μεταφέροντας τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το τηλεγράφημα αναφέρεται στην υπό όρους απελευθέρωση τριών μελών της Χρυσής Αυγής, μετά την πολύωρη απολογία τους και στην προφυλάκιση ενός μέλους του κόμματος μέχρι την έναρξη της δίκης. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι τα τρία αποφυλακισθέντα μέλη του κόμματος δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τη δίκη και πως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο φερόμενος και ως ηγέτης των ταγμάτων εφόδου, κατέβαλε εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως διευκρινίζεται, θα απολογηθεί σήμερα.

Το τηλεγράφημα προσθέτει ακόμη ότι, όπως πληροφορήθηκε από τη Γραμματεία της Εισαγγελίας, οι κατηγορούμενοι έκαναν λόγο για πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες και για «πολιτική δίωξη».

Μεταφέροντας τα σχόλια από την Αθήνα, το γερμανικό Πρακτορείο τονίζει ότι η απόφαση των δικαστικών αρχών «θεωρείται πλήγμα για την κυβέρνηση, η οποία τις προηγούμενες μέρες δήλωνε ότι θα πατάξει την ακροδεξιά», ενώ σημειώνει και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «όλοι πρέπει να αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» και του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, η δίκη θα δείξει εάν είναι ένοχοι».

Το τηλεγράφημα καταλήγει υπενθυμίζοντας την πρόσφατη βίαιη δολοφονία του μουσικού που ανήκε στον χώρο της Αριστεράς από ακροδεξιό, επισημαίνοντας ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που παραμένει φυλακισμένος, εκλέγεται στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό.

Το τηλεγράφημα αναδημοσιεύεται και από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις, μεταξύ άλλων, της οικονομικής “Der Handlesblatt”, της “Die Zeit” και του περιοδικού “Der Spiegel”.

enikos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *