Το μήνυμα του Γκορμπατσόφ στον Ομπάμα

Οι συνέπειες μιας αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία θα μπορούσαν “να είναι πολύ…

κακές” δήλωσε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, καλώντας τον Μπαράκ Ομπάμα να λάβει υπόψη του τη γνώμη των λαών.

“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας αληθινός δημοκράτης, αλλά δυσκολεύεται να ενεργήσει ως δημοκράτης”, είπε ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, κατά την έναρξη στη Γενεύη μιας διάσκεψης με την ευκαιρία των 20 ετών από την ίδρυση της οικολογικής οργάνωσής του, της Green Cross (Πράσινος Σταυρός).

“Θυμάμαι πόσο δύσκολο ήταν για μένα. Τώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικρίνεται ότι δεν είναι αρκετά αποφασιστικός. Καλά, αν δεν είναι επαρκώς αποφασισμένος να εξαπολύσει βόμβες, αυτό είναι ένα καλό είδος αναποφασιστικότητας”, τόνισε.

“Αντίθετα, αν αποφασίσει να ανοίξει πυρ χωρίς να λάβει υπόψη τη γνώμη των απανταχού λαών, περιλαμβανομένου του αμερικανικού, πιστεύω ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ κακές”, συνέχισε.

“Ζητώ από τους αμερικανούς φίλους μας ή από τους Αμερικανούς που βρίσκονται εδώ να τηλεφωνήσουν στην Ουάσινγκτον και να τους πουν τη γνώμη τους, να τους πουν τι πιστεύουμε γι’ αυτό”, πρόσθεσε. Ο Γκορμπατσόφ παραδέχθηκε πάντως ότι είναι “δύσκολο να κάνει κανείς κάτι θετικό στη Συρία”.

enikos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *