ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μεταλλαγμένα ΕΞΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Σημ. Η ενέργεια της γενετικής τροποποίησης, δεν έχει περιορισμούς στο εύρος της, από καμία αρχή, παρά μόνο την ηθική του ……

επιστήμονα που την ενεργεί.

Ο επιστήμονας που την ενεργεί, ενεργεί με εντολή του επιχειρηματία εργοδότη του.

Η ηθική της αγοράς είναι γνωστή. Δηλαδή είναι το απόλυτο κενό.

Το κρίσιμα σημαντικό είναι ότι ο επιστήμονας που ενεργεί την τροποποίηση, ανάλογα με τις εντολές του εργοδότη του, μπορεί να εισάγει εντολές και ιδιότητες στον σπόρο που να περιέχουν ασθένειες στο μεταλλαγμένο τρόφιμο που θα εκδηλωθούν μεταγενέστερα σε προκαθορισμένο χρόνο, για να πουληθούν αντίστοιχα φάρμακα στις χώρες, που αφού θα καταναλώσουν το μεταλλαγμένο τρόφιμο θα εκδηλωθούν και οι άγνωστες η γνωστές ασθένειες. Για εμπορικό σκοπό, όχι γιαεκτελέσεις, καταναλωτές χρειάζονται.

Η τροποποίηση δηλαδή, αλλάζει και φέρει το απόλυτο μηδέν [0] στην ασφάλεια τροφίμων.

Το απόλυτο μηδέν [0] στην όπως χαρίζεται από την φύση ασφάλεια της ζωής μας.

Καταργούνται οι φυσικοί κανόνες στην διατροφή καθώς και όλοι οι οικονομικοί κανόνες.

ΕΛΒΕΤΙΑ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΓΤΟ

Οι καταναλωτές στην Ελβετία που είναι αντίθετοι στα ΓΤ, υποστηρίζουν ότι με την απαγόρευση προέκυψαν πολλά οφέλη, ακόμη και οικονομικού χαρακτήρα.

Παρουσιάστηκε στο ελβετικό κοινοβούλιο νέα πρόταση, με την οποία ζητείται επέκταση της απαγόρευσης της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Η Ελβετία, μετά το δημοψήφισμα της 28 Νοεμβρίου 2005, στο οποίο οι πολίτες της, με ποσοστό 55,7% εναντιώθηκαν στους ΓΤΟ, αποφάσισε την απαγόρευση της καλλιέργειάς τους για πέντε χρόνια, για διατροφική χρήση, με την εξαίρεση της χρήσης για ζωοτροφές.

Το 2010 η απαγόρευση επεκτάθηκε έως το 2013 και τώρα οι υποστηρικτές της, με τη σύμφωνη γνώμη 122 εθνικών βουλευτών σε σύνολο 200, προτείνουν την προέκτασή της έως το 2017, εντάσσοντάς τη στο πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής 2014-2017.

Οι καταναλωτές στην Ελβετία που είναι αντίθετοι στα ΓΤ, υποστηρίζουν ότι με την απαγόρευση προέκυψαν πολλά οφέλη, ακόμη και οικονομικού χαρακτήρα.

Το stop στα ΓΤ δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στους αγρότες, ενώ παράλληλα οι ποιοτικές καλλιέργειες και GMOfree προσέφεραν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και ισχυροποίησαν τη θέση των ελβετικών προϊόντων στις αγορές, ενόψει μάλιστα της απελευθέρωσης των αγορών αγροτικών προϊόντων.

Ενώ τα γενετικά τροποποιημένα φυτά δεν προσέφεραν κανένα πλεονέκτημα στους Ελβετούς γεωργούς, όπως καταγράφηκε στα αποτελέσματα του προγράμματος για την επιστημονική έρευνα PNR 59.

Επιπλέον στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι, η συνύπαρξη μεταξύ συμβατικών και ΓΤ καλλιεργειών θα επέφερε πρόσθετο κόστος και θα ζημίωνε τη στρατηγική ποιότητας που ακολουθήθηκε έως σήμερα,απαραίτητη για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας τροφίμων της Ελβετίας.

Ένα ανταγωνιστικό δεδομένο, που θα ήταν ανεύθυνο να σπαταληθεί, ανοίγοντας τις πόρτες στα GΜΟs. Απομένει τώρα στο ομοσπονδιακό συμβούλιο να νομοθετήσει ούτως ώστε να παραμείνει η απαγόρευση και μετά τις 23 Νοεμβρίου 2013.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *