Μεσογειακή δίαιτα: χάστε κιλά χωρίς στερήσεις!

Η μεσογειακή δίαιτα περιλαμβάνει τις διατροφικές συνήθειες των λαών της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, η μεσογειακή δίαιτα των Ελλήνων θεωρείται η παραδοσιακή διατροφή τους, με όλα τα θετικά της αποτελέσματα για την υγεία…

Η μεσογειακή δίαιτα θεωρείται από πολλούς επιστήμονες ο ιδανικότερος και πιο ισορροπημένος τρόπος δίαιτας για την σωματική και ταυτόχρονα ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Κοινά χαρακτηριστικά της μεσογειακής δίαιτας συναντάμε σε όλους τους λαούς της Μεσογείου, αφού έχουν παρόμοια παραγωγή τροφίμων, όπως ελιές, πορτοκάλια, καρύδια, δημητριακά, όσπρια και καταναλώνουν ελάχιστες επεξεργασμένες τροφές. Ο συνδυασμός των τροφίμων με τα θαλασσινά και τα κτηνοτροφικά προιόντα αποτελούν σπουδαίες πηγές υγιεινής διατροφής.

Έχοντας τις ρίζες της στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, η μεσογειακή δίαιτα διακρίνεται για τον απλό τρόπο μαγειρέματος, συνήθως βραστά και ψητά, με αποτέλεσμα την διατήρηση των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων.

Η συγκεκριμένη δίαιτα προλαμβάνει από διάφορες ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια, η παχυσαρκία, ο διαβήτης κ.λ.π.

Τα τρόφιμα που περιλαμβάνει η παραδοσιακή μεσογειακή δίαιτα είναι τα ακόλουθα:

Ακατέργαστα δημητριακά
Φρούτα
Χορταρικά
Όσπρια
Γαλακροκομικά προιόντα
Ψάρια και πουλερικά
Κόκκινο κρασί (με μέτρο)
Και κυρίως ελαιόλαδο!
Τέλος, η μεσογειακή δίαιτα είναι μελετημένη και ισορροπημένη, γι’ αυτό και συμβάλλει αποτελεσματικά στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *