Bloomberg: «Κωλοτούμπα» Τσίπρα περιμένει η Μέρκελ

1Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι πεπεισμένη ότι ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα συνεργαστεί με τις άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης και ότι θα περιορίσει τις απαιτήσεις του,.. ανέφεραν Γερμανοί αξιωματούχοι στο Bloomberg.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, η Μέρκελ αντιμετωπίζει τον κ. Τσίπρα ως έναν πολιτικό που θα γίνει πιο πραγματιστής μόλις ανέβει στην εξουσία. Την ίδια ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος εμμένει στη θέση της πως η νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες των προηγούμενων.

Ένας από τους Γερμανούς αξιωματούχους υποστήριξε πως η Ελλάδα ήδη απολαμβάνει ευνοϊκούς όρους στην αποπληρωμή του χρέους, με τις ωριμάνσεις να έχουν επιμηκυνθεί στα 30 έτη και με πολυετές moratorium στην πληρωμή των τόκων.

Υπενθυμίζεται πως η Μέρκελ έχει δηλώσει επανειλημμένα αυτόν τον μήνα πως θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

«Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα φτάσουμε μέχρι την γραμμή του τερματισμού» είπε η κ. Μέρκελ στις 7 Ιανουαρίου, απευθύνοντας έκκληση στην Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι επανέλαβαν πως αν οι δανειστές δέχονταν το αίτημα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του ελληνικού χρέους, κάτι που δεν χάρισαν σε ένα δεξιό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία, θα έστελναν το μήνυμα πως κάποιες χώρες έχουν ειδική μεταχείριση και θα ενθάρρυναν τις αντι-μνημονιακές δυνάμεις σε άλλες χώρες να διεκδικήσουν κάτι παρόμοιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *