Bloomberg: Πώς η Ελλάδα θα γίνει το ευρωπαϊκό Ελντοράντο

Το σχέδιο τους να αυξήσουν την παραγωγή χρυσού κατά 425.000 ουγγιές στην Ελλάδα, από 16.000 ουγγιές που είχαν καταγραφεί το 2011, περιγράφουν στο Bloomberg οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την εξόρυξη του πολύτιμου μετάλλου σε τέσσερα ορυχεία της χώρας.
Εφόσον η παραπάνω ανάλυση ισχύει και επιταχυνθούν οι διαδικασίες, το πρακτορείο επισημαίνει πως η….
Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού σε όλη την Ευρώπη έως το 2016.
Στο άρθρο του πρακτορείου επισημαίνεται πως στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις χορηγήσεις αδειών εξόρυξης, ενώ ιδιαίτερα αναφορά γίνεται στο παράδειγμα της European Goldfields. Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο για τρία συναπτά έτη η European Goldfields ανέμενε από την ελληνική κυβέρνηση την έκδοση άδειας εξόρυξης χρυσού, με αποτέλεσμα τον τελευταίο χρόνο που επρόκειτο τελικά να εκδοθεί, η τιμή της μετοχής της εταιρείας υποχώρησε σημαντικά προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών. «Σε καμία περίπτωση δεν θα γύρναγα πίσω στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας

«Καθυστερήσεις σαν κι αυτές είναι πλέον πιο σπάνιες στην Ελλάδα μετά την ύφεση των τελευταίων ετών και την επιτακτική ανάγκη των κυβερνήσεων να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Η εξόρυξη χρυσού συγκεντρώνει momentum ειδικά μετά την έγκριση των λεγόμενων fast track έργων», επισημαίνει το πρακτορείο.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *