Λαμία: Από το BMW με τα 248 κιλά χασίς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της εγκληματικής ομάδας – Στον ανακριτή αύριο η 25χρονη

– Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από Ελλάδα σε Ευρώπη
– Το ΣΔΟΕ είχε κατασχέσει μεγάλες ποσότητες χασίς και Καλάσνικοφ σε οινοποιείο στη Κορινθία
– Κομβικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να είχε η 25χρονη ομογενής από την Αλβανία
– Είχε εργαστεί ως οικιακή βοηθός σε εφοπλιστή στην Αθήνα

Μπροστά σε ένα μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε τεράστιες ποσότητες…

ναρκωτικών βρίσκονται οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της 28ης Μαρτίου όταν το πολυτελές τζιπ δεν σταμάτησε για έλεγχο στον παράδρομο της εθνικής, σε σήμα αστυνομικών της Β΄ ΟΠΚΕ Φθιώτιδας. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο αργότερα ο οδηγός το εγκατέλειψε με 248 κιλά χασίς.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών άρχισαν αν ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης και από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με εγκληματική ομάδα που είχε συσταθεί για να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες χασίς από την Αλβανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια κυρίως μα φορτηγά μέσα από λιμάνια να τα διοχετεύουν στην Ευρώπη.

Η 25χρονη γυναίκα που συνελήφθη στα σύνορα και αύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή Λαμίας, φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση, αφού συντόνιζε την επιχείριση μεταφοράς η οποία είχε και ως προπομπό άλλο αυτοκίνητο.

Μέλη του κυκλώματος είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάιο όταν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έκαναν ντου σε αποθήκη οινοποιείου στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας, όπου βρήκαν μεγάλες ποσότητες χασίς και Καλάσνικοφ.

Τα μέλη του κυκλώματος συσκεύαζαν τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ασκούς μεταφοράς οίνου και στην συνέχεια τις προωθούσε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οικοσκευές και με φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Παράλληλα ερευνάται, σε συνεργασία με Ευρωπαϊκές Διωκτικές Αρχές η συμμετοχή μελών του κυκλώματος και σε άλλες παράνομες πράξεις σε σχέση με κατασχέσεις ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Για την ίδια υπόθεση τότε είχε συλληφθεί ένας Αλβανός υπήκοος, 40 ετών, κάτοικος Αθηνών, εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος αναζητείτο βάσει ενταλμάτων για υποθέσεις ναρκωτικών από τις Αρχές της χώρας μας και της Ελβετίας, δύο Έλληνες υπήκοοι 49 και 44 ετών, ο πρώτος οινοποιός-κάτοικος Κορινθίας και ο δεύτερος ελεύθερος επαγγελματίας-κάτοικος Αιτωλοακαρνανίας, ένας 45χρονος από την Κύπρο, κάτοικος Ασπροπύργου ιδιοκτήτης χώρου στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ αναζητείται ένας Αλβανός υπήκοος 24 ετών κάτοικος Κορινθίας .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 25χρονη η οποία από χθες νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο Λαμίας, αφού είναι έγκυος 6 μηνών, έχει δουλέψει στο παρελθόν ως οικιακή βοηθός σε μεγάλο εφοπλιστή στην Αθήνα.

Lamiareport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *