Συνεχής ενημέρωση: Η Αυστραλία βρήκε το Boeing777. Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της

Μετά από 12 ημέρες αναζήτησης του Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Μαρτίου με…

προορισμό το Πεκίνο, έρχεται πληροφορία από τα πλέον επίσημα χείλη, που δίνει ελπίδες ότι έχει βρεθεί κάτι το οποίο μοιάζει να είναι αξιόπιστο. Εξάλλου, τα χρονικά περιθώρια για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου αεροσκάφους στενεύουν επικίνδυνα, καθώς απομένουν μόλις 18 ημέρες μέχρι να αποφορτιστούν πλήρως οι μπαταρίες του μαύρου κουτιού.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ με δηλώσεις του στο κοινοβούλιο της χώρας του γνωστοποίησε πως δορυφόροι εντόπισαν στην περιοχή περίπου 2.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δύο αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια από την πτήση MH370. Τις δηλώσεις του επιβεβαίωσαν και οι Μαλαισιανές Αρχές.

«Είναι ό,τι πιο αξιόπιστο έχουμε»

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία το ένα εκ των δύο αντικειμένων είναι μήκους 24 μέτρων, γεγονός που το καθιστά ταιριαστό για μέρος ενός τέτοιου τύπου αεροσκάφους, συνολικού μήκους 78 μέτρων. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, οι ερευνητές κάνουν λόγο για την πρώτη αξιόπιστη πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας από την ημέρα της εξαφάνισης του Boeing.

«Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια »κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). «Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Πιθανόν η καλύτερη ένδειξη που έχουμε» χαρακτήρισαν τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν Αυστραλοί αξιωματούχοι. «Αυτό είναι μια ένδειξη, πιθανόν η καλύτερη που έχουμε επί του παρόντος αλλά πρέπει να μεταβούμε στο σημείο για να εξακριβώσουμε αν τα ευρήματα έχουν κάποια αξία ή όχι», δήλωσε ο Τζον Γιανγκ. Η θάλασσα στο σημείο των ερευνών έχει βάθος «αρκετών χιλιάδων μέτρων» και «η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη, δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν την επιχείρηση παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες», πρόσθεσε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *