Τι σχέση έχουν οι Αμερικανοί με την εξαφάνιση του Boeing;

Την ώρα που οι αρχές «χτενίζουν» τον Ινδικό ωκεανό μήπως βρουν κάποιο ίχνος του αεροπλάνου, αφού τα αντικείμενα που…

εντοπίστηκαν χθες δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση,  ένα ακόμα σενάριο έρχεται στην επιφάνεια, αυτό πως το εξαφανισμένο Boeing καταρρίφθηκε από τους Αμερικάνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ο εξομοιωτής πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, περιείχε μέσα σχέδιο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία. Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση.

Το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει πάντως ότι η διαγραφή των αρχείων μπορεί να μην σημαίνει και απολύτως τίποτα, καθώς ο πιλότος έπαιζε στον προσομοιωτή παιχνίδια όπως το Flight Simulator X, Flight Simulator 9 and X-Plane 10 και μπορεί να ήθελε απλώς να ελευθερώσει λίγο χώρο στη μνήμη.

Η αμερικανική βάση έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα. Όταν το αεροσκάφος έστριψε προς τα δυτικά και αφού ο πιλότος είχε καληνυχτίσει τους ανθρώπους στον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ και έκλεισε τα συστήματα εντοπισμού του αεροσκάφους, σύμφωνα με τους ειδικούς, είχε οριακά καύσιμα για να φθάσει μέχρι το στρατηγικής σημασίας νησί, κάτω από τις Μαλδίβες.

Τα συστήματα όμως των Αμερικανών θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εντόπιζαν το αεροσκάφος, ακόμη και αν είχε κλειστούς όλους τους πομποδέκτες του, όπως βέβαιο θεωρείται ότι θα κατέρριπταν οποιοδήποτε αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματά τους.

Το σενάριο της κατάρριψης ενισχύουν και τα παράπονα των Μαλαισιανών Αρχών προς τις ΗΠΑ, με τους New Straits Times, να αναφέρουν ότι η Μαλαισία έχει σοβαρές υποψίες ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι στην Αυστραλία θα μπορούσαν να βοηθήσουν να βρεθεί το χαμένο αεροπλάνο

Την ίδια ώρα, οι έρευνες στον Ινδικό ωκεανό, συνεχίζονται , ωστόσο το έργο των διασωστών είναι πάρα πολύ δύσκολο αφού στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες. Χαμηλά, πυκνά σύννεφα και βροχή που δυσχεραίνουν τις έρευνες. Αν και σύμφωνα με τους Αυστραλούς τα αεροπλάνα πετούν μόλις εκατό μέτρα πάνω από την θάλασσα, ωστόσο η ορατότητα είναι πάρα πολύ περιορισμένη.

Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα ( AMSA ) έχει στείλει τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή, 2500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πέρθης, για να ερευνήσουν μια έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *