Brexit – “Κεραυνοί” Γιούνκερ κατά Τζόνσον – Φάρατζ: Δεν είστε πατριώτες, είστε θλιβεροί ήρωες!

1Μάλλον τους έχει… άχτι γιατί ήταν τα δυο κεντρικά πρόσωπα της καμπάνιας υπέρ του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα. Και όπου τους βρεί τους… “κράζει”. Ακόμη κι αν πρόκειται για ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί, ξανά, φραστικά στον Νάιτζελ Φάρατζ, έναν από τους πλέον θερμούς υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτή τη φορά από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Μπόρις Τζόνσον. Έχουν πολλά κοινά άλλωστε ο ευρωβουλευτής του UKIP και ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου: πρωτοστάτησαν υπέρ του Brexit και μόλις το πέτυχαν, εγκατέλειψαν το… καράβι.

Μια μέρα μετά την παραίτηση – βόμβα του Νάιτζελ Φάρατζ από την ηγεσία του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο επικεφαλής της Κομισιόν βρέθηκε στην Ευρωβουλή για να μιλήσει για τα αποτελέσματα της εξάμηνης προεδρίας της Ε.Ε. από την Ολλανδία. Αλλά το θέμα που κυριάρχησε ήταν ξανά το Brexit, αυτό άλλωστε «καίει» τώρα.

«Οι πατριώτες δεν παραιτούνται όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, μένουν» είπε ο Γιούνκερ αναφερόμενος στους Τζόνσον και Φάρατζ, ενώ πρόσθεσε πως «πίστευα ότι οι υπέρμαχοι του Brexit θα είχαν σχέδιο. Αλλά αντί να έχουν σχέδιο, εγκαταλείπουν το πλοίο».

View image on TwitterView image on Twitter

Follow

Mina Andreeva

@Mina_Andreeva

.@JunckerEU @Europarl_EN #Brexit “Patriots don’t resign when things get difficult, they stay.” #Farage #BorisJohnson

  • 2323 Retweets

  • 1111 likes

Follow

Mina Andreeva

@Mina_Andreeva

.@JunckerEU @Europarl_EN #EUCO: “Thought that Brexiters would have a plan. But instead of having a plan, they are leaving the boat.”

  • 1414 Retweets

  • 33 likes

«Απλώς διαπιστώνω ότι οι χθεσινοί λαμπροί ήρωες του Brexit είναι οι θλιβεροί ήρωες του σήμερα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν προκαλώντας το έντονο χειροκρότημα των ευρωβουλευτών. «Αυτοί που προκάλεσαν αυτό το αποτέλεσμα στη Μεγάλη Βρετανία εγκαταλείπουν τη σκηνή ο ένας μετά τον άλλον: ο Τζόνσον, ο Φάρατζ, ο ένας, ο άλλος… Πρόκειται για εθνικιστές-ρετρό, όχι για πατριώτες. Οι πατριώτες δεν εγκαταλείπουν το πλοίο όταν η κατάσταση δυσκολεύει, παραμένουν», συνέχισε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε επίσης πως «είναι ώρα να κάνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση μια Ένωση Ευρωπαίων. Δεν είναι ώρα για θεσμικές μεταρρυθμίσεις» και έκοψε, ξανά,κάθε συζήτηση για αλλαγή των Συνθηκών της Ε.Ε.

«Οι υποστηρικτές του Brexit μου θυμίζουν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται», σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων του Ευρωκοινοβουλίου Γκι Φερχόφστατ.

Πυρά και από Μάρτενς

Ο Φάρατζ και ο Τζόνσον δεν βρέθηκαν μόνο στο στόχαστρο του Γιούνκερ. Τους τα… έψαλλε και ο επικεφαλής της κοινονουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. “Πολιτικοί της κατηγορίας ενός Νάιτζελ Φάρατζ και ενός Μπόρις Τζόνσον είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την απώλεια εμπιστοσύνης στην πολιτική και όχι η Ευρώπη”, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neuen Osnabrücker Zeitun.

Κ κατηγόρησε επίσης τους δύο παραιτηθέντες Βρετανούς πολιτικούς ότι ευθύνονται για την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών σε όλη την Ευρώπη. Ο Βέμπερ καταφέρθηκε ιδιαίτερα κατά του Μπόρις Τζόνσον: “Το να διχάζει καταρχάς τη χώρα του και μετά να το βάζει στα πόδια είναι δειλή συμπεριφορά και αποκαλύπτει την πλήρη έλλειψη σχεδίου”.

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *