Δηλώσεις “βόμβα” του ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου: “Θα ενδυναμώσουμε τις σχέσεις με τους BRICS” – Εξετάζεται χρηματοδότηση από Ρωσία-Κίνα για Ελλάδα

“H Ελλάδα θα ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Ρωσία και την ομάδα των ΒRICS” δήλωσε πριν από λίγο ο Έλληνας ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος στα ρωσικά ΜΜΕ καθ’οδόν προς Μόσχα όπου θα συναντηθεί με κορυφαία στελέχη της ρωσικής κυβέρνηση και ενώ την ίδια ώρα η Ρωσία προχωρούσε σε πρωτοφανή επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στην Βόρεια Θάλασσα και τον Αρκτικό Ωκεανό, όπως πρώτο το defencenet.gr έγραψε χθες.

Ο ΑΝΥΕΘΑ αποτελεί τον “πρόδρομο” του Α.Τσίπρα ο οποίος θα επισκεφθεί την Μόσχα και θα συναντήσει τον Β.Πούτιν στις 8 Απριλίου και η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της μικτής επιτροπής ελληνορωσικής διακυβερνητικής συνεργασίας, στην οποία ο Κ.Ησυχος συμπροεδρεύει και θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του στην επιτροπή Ρώσο υπουργό Μεταφορών ΜΙκαέλ Σοκόλοφ, καθώς και με τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών σχέσεων της Δούμα, Αλεξέί Πουσκόφ.

Ο Κ.Ήσυχος σε δηλώσεις του στο κρατικό ενημερωτικό δίκτυο Sputnik υπεραμύνθηκε της ενίσχυσης των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στις κυβερνήσεις που συγκροτούν την ομάδα των BRICS (βλ. Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική), , καθώς η νέα αναπτυξιακή τράπεζα που ίδρυσαν οι πέντε χώρες θα διαθέτει σύντομα κεφάλαια ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων με προοπτική το ποσό αυτό να φτάσει τα δύο τρισ. δολάρια μέχρι το 2020. Ηδη υπογράφηκε η δημιουργία της με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 100 δισ. δολ.

“Έχουμε έναν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουμε σε έναν πολυπολικό κόσμο ο οποίος θα προσβλέπει στη λογική της σταθερότητας και όχι της αστάθειας”, τόνισε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες που συγκροτούν τους BRICS και επιθυμεί στο άμεσο μέλλον να επεκτείνει τη συνεργασία μαζί τους”.

Την ίδια στιγμή που πραγματοποιείται το ταξίδι του Κ.Ησυχου στην Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος B.Πούτιν ήδη επιθεωρεί την διάταξη μάχης του ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας που απο εχθες έχει τεθεί αιφνιδιαστικά σε πλήρη ετοιμότητα όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει.

Η επιθεώρηση και οι ασκήσεις αφορούν συνολικά 45.000 προσωπικό, 41 σκάφη επιφανείας, 15 υποβρύχια και 140 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Από τα υποβρύχια ο Βόρειος Στόλος περιλαμβάνει 6 βαλλιστικών πυραύλων εξοπλισμένα με 96 πυραύλους και σύνολο 416 πυρηνικών κεφαλών.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει επισπεύδεται το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και αντί της 9ης Μαΐου, που ήταν αρχικώς προγραμματισμένο, θα γίνει τελικά ένα μήνα νωρίτερα, στις 8 Απριλίου.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που επιβάλλουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι και η κυβέρνηση φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως αναζητεί εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης με μία από αυτές να αποτελεί η νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

……..

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *