Α.Τσίπρας: “Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση για ένταξη στην αναπτυξιακή τράπεζα BRICS”

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για επίτευξη αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας. Δώσαμε ως κυβέρνηση σκληρό αγώνα για να πείσουμε τους εταίρους ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη. Θέλω να υπογραμμίσω ότι έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι εργαζόμαστε με
ειλικρίνεια και αφοσίωση για την επίτευξη συμφωνίας. Παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, ύψους 8 δις.», τόνισε, στις πρώτες του δηλώσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το συνέδριο του ΣΕΒ.

«Υπάρχουν δυνάμεις που δε θέλουν συμφωνία με σχέδια διχαστικά για την Ευρώπη. Διατηρώ την ελπίδα ότι υπάρχουν φωνές που γνωρίζουν πως η συμφωνία αφορά όλη την Ευρώπη. Πιστεύω οτι αυτές οι μέρες θα καταγραφούν ως επαναβεβαίωση της πεποίθησης για την Ευρώπη.Προϋπόθεση η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα.

Συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα και θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για φέτος και του χρόνου. Συμφωνία που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη. Συμφωνία που δεν θα επιβάλλει νέα μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις», τόνισε ο Τσίπρας, δείχνοντας αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

«Δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης η έλλειψη ρευστότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων.Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις» ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επίτευξη συμφωνίας.

«Τότε θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο άλμα μπροστά, αφήνοντας πίσω την λιτότητα και περνώντας σε έναν “ενάρετο κύκλο” ανάπτυξης».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *