Η Ανάκαμψη άργησε μια μέρα… ΠΙΝΑΚΕΣ.Capital Economics

Δεν βλέπουμε ανάκαμψη στην Ελλάδα το 2014 αλλά επιπλέον πτώση 2%


Σύμφωνα με την εκτίμηση της Capital Economics και η επόμενη χρονιά, θα είναι χρονιά ύφεσης και συρρίκνωσης της οικονομίας σύμφωνα με τον οικονομικό της αναλυτή Ben May.
Σχετικό δημοσίευμα διαβάσαμε και στην νεοφιλελεύθερη City AM, που δημοσιεύει την έκθεση του βρετανού αναλυτή, την οποία μεταφράζουμε παρακάτω…

Θυμίζουμε ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη City AM σημειώνει ότι δεν πιστεύει ότι είμαστε σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ η ίδια εφημερίδα είχε δημοσιεύσει πρόσφατα ανάλυση σημειώνοντας ότι “το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέρρευσε με ετήσιο ρυθμό 4,6% κατά το δεύτερο τρίμηνο, και όχι λίγο πιο γρήγορα, δεν είναι καλή είδηση​​. Είναι μια τρομερή, απαίσια, φρικτή είδηση”​​.

Μάλιστα είχε επιτεθεί στην μνημονιακή οικονομική πολιτική, αναφέροντας πώς τελικά “ηλίθιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα”.

Οι παρακάτω πίνακες δημοσιεύθηκαν μαζί με την εκτίμηση της Capital Economics.

Μένει να δούμε αν η οικονομία θα θέσει μια σταθερή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας το επόμενο έτος, κάτι που αναλαμβάνει το σημερινό πακέτο διάσωσης


Γενικά, εμείς δεν θα εκπλαγούμε αν η Ελλάδα συρρικνωθεί κατά λίγο λιγότερο από τις προβλέψεις της τρόικας, του 4,2% το τρέχον έτος.

Αλλά ακόμη περιμένουμε ότι η οικονομία της θα συρρικνωθεί κατά περίπου 2% το 2014, πολύ κατώτερη πρόβλεψη από τις προβλέψεις της τρόικας για αύξηση της κατά 0,6%.

Αυτό όχι μόνο αυτό δεν θα σημαίνει ότι το χρηματοδοτικό κενό των € 11 δισ. της Ελλάδας μπορεί να μεγαλώσει, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι το χρέος θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Περιμένουμε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης να τεθεί σε εφαρμογή για να εξασφαλιστεί ώστε το κενό των αναγκών χρηματοδότησης της Ελλάδα να καλυφθεί πλήρως, ίσως αμέσως μετά τις γερμανικές γενικές εκλογές, αργότερα αυτό το έτος.

Μετάφραση – Απόδοση : LEFTeria-news

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *